Slaktet på Bloomfield Road

(Blackpool 4-0 Burnley): Det startet entusiastisk på Bloomfield Road for the Clarets som sakte, men sikkert ble satt på plass av et hardt kjempende hjemmelag som kunne gå til pause med en noe lei 1-0-ledelse. Etter sidebytte gikk det fra dårlig til verre da Crainey sørget for et mål og Taylor-Fletcher økte igjen – dels grunnet skuffende keeperspill. Innbytter Dicko ville også være med på moroa og satte spikeren i kisten med 4-0.

Claret-sjef’ boss Eddie Howe sendte ut et uendret lag på Bloomfield Road i sesongens siste Lancashire-derby.

The Clarets kunne fått en lei start i det Marney angivelig traff ballen med hånda i feltet og Blackpool skrek følgelig etter straffe, men dommeren vinket spillet videre. Ikke lenge senere var McCann på hugget etter en fin levering av Wallace, men keeper Gilks presterte en flott redning og kampen var fortsatt åpen. Etterhvert som omgangen utspilte seg, skapte begge fine sjanser der det første målet kom midtveis i omgangen; Blackpool blir tildelt frispark 30 meter unna buret. Dobbie klinker til og sender the Seasiders i føringen på det som kan kalles for særdeles skuffende keeperspill. 1-0 i det 22.minutt.

The Clarets ble rystet og svarte med å sende angrep etter angrep mot Gilks der Trippier, McCann Austin og Stanislas alle prøvde seg, men ingen klarte å utligne innen dommeren blåste av omgangen og sendte lagene til pause.

Etter sidebytte fikk de lilla og lyseblå den verst tenkelige starten (47‘) da Crainey satte fart og la inn til  Taylor-Fletcher som sendte ballen mot buret med hodet. Ballen ble klarert av Duff angivelig på streken, men ifølge dommerne var den innenfor og dermed sto stillingen 2-0.

Gjestene prøvde å svare, men ble møtt av et solid Blackpool-forsvar og en endring måtte gjøres; inn kom Danny Ings som igjen viste flere gode både offensive, så vel som defensive ferdigheter, men det hjalp lite når Crainey økte til 3-0 i det Grant ikke klarte på holde på ballen i det 62.minutt.

Burnley prøvde å svare, men fant det stadig vanskeligere å bryte gjennom et selvsikkert Blackpool-forsvar og dommeren havnet i fokus da han lot innbytter Dicko slippe gjennom i det 81.minutt for det som var i en virkelig gråsone for offside og dermed sto det 4-0 til hjemmelaget.

I det dommeren blåste av kampen, kunne the Clarets konstatere at dette var en elendig omgang der ingenting gikk på skinner, selv om begge lag hadde jevnt med ballbesittelse og var ikke ulike på antall målsjanser.

Blackpool: Gilks, Crainey, Eardley, Evatt, Dobbie (Sylvestre 76), Taylor-Fletcher (Dicko 58), Baptiste, Ferguson, M Phillips (K Phillips 78), Angel, Ince.
Innbyttere: Harris, Lua Lua.
Gule kort: Evatt 38

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Edgar, Marney, Bartley (Ings 58), Wallace, McCann, Austin (Jackson 88), Stanislas (Jackson 88).
Innbyttere: Howieson, Jensen.
Gule kort: Stanislas 38

Dommer: Chris Sarginson