Neste: Blackpool

Sesongens siste lokalderby står for tur og the Clarets reiser til kysten og møter the Seasiders som har Play Off-ambisjoner, mens de lilla- og lyseblå øyner en gjentagelse av borteseier-rekord.

Blackpool håper å ha spissen Stephen Dobbie tilgjengelig igjen etter en stiv rygg, mens stødige Kevin Phillips er tilbake i trening etter en ubekvem hofte. Keith Southern har en tre-kampers karantene, mens forsvarer Craig Cathcart er tvilsom grunnet cysten. For the Clarets’ del er Rodriguez og Paterson forsatt ute og dermed står døren åpen atter en gang for Danny Ings på topp.

Foto: BurnleyFC.com

Møtene mellom lagene går langt tilbake, hele 125 ganger har de truffet hverandre der Burnley leder med 56-37-31 og jager deres fjerde strake over Blackpool. På de siste 15 årene har the Seasiders kun vunnet en gang og det var i januar 2008 da de dro i land en sterk 3-0 seier.

Det kommende hjemmelaget besitter i skrivende stund 5.plassen og står uten tap på de siste fem kampene, men trenger en seier for å garantere seg Play Off-plassen. Enklere blir det heller ikke vel vitende om at the Seasiders har den beste statistikken mot Lancashire- og Yorkshire-lagene med 7-3-1 (24p) – inkl. Middlesbrough, samtidig som Ian Holloways mannskap er det eneste (i likhet med Ipswich) som har scoret i samtlige hjemmekamper.

Burnley er ubeseiret på de fire siste kampene (to seire og to avgjort) og med poengdeling her vil det bli deres første gang de får tre uavgjort på rad denne sesongen. Ikke bare jager de deres ellevte borteseier, men ligger på andre plass når det gjelder statistikk mot Lancashire- og Yorkshire-klubbene; 7-0-4 (21p).

Tidligere oppgjør:
29.okt 2011 Burnley 3-1 Blackpool

Kampen spilles på Bloomfield Road, lørdag 21.april kl 16:00