Howe krever kollektivt ansvar mot the Posh

Burnley-sjef Eddie Howe krever at laget tar kollektivt ansvar mot Peterborough United etter å ha gått på en smell i forrige runde, der the Clarets tapte 2-0 for Middlesbrough – et resultat der ingenting gikk som det skulle på Turf Moor. Til tross for en solid kamp mot Derby sist gang Lancashire-laget spilte borte, er manageren også klar over Peterboroughs effektive angrepsrekke.

Kampen mot Middlesbrough var Burnleys 17. kamp på rad med baklengsmål, et emne som har blitt adressert flere ganger. Manageren på sin side støtter forsvaret og er overbevist om at med hjelp av lagkameratene, så er det kun snakk om et tidsspørsmål.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg tror nok at folk har litt for lett for å peke på forsvaret, men jeg tror ikke det er tilfellet – det er et lagansvar, forklarer sjefen. Midtbanen må passe litt bedre på forsvaret og spissene må passe litt bedre på midtbanen – det har vært en vanskelig sesong siden vi har sluppet inn så mange mål, men jeg føler ikke at motstanderne har skapt masse sjanser mot oss heller. 

Ser man på Middlesbrough-kampen hvor vi spilte dårlig, så skapte ikke de et mangfold, de skapte to sjanser og utnyttet dem og det er noe jeg tror gjenspeiler sesongen vår så langt. Jeg føler at en kamp uten baklengs er like rundt hjørnet, så lenge vi rotter oss sammen og fortsetter med det harde arbeidet.

– Dette er kanskje litt dumt å si hvis man ser på historikken, men jeg føler ikke at det er noe fundamentalt feil – det er et tilfelle der laget må forsvare sammen og vi er ikke langt unna fra å være en god defensiv enhet. Med litt mer jobb på treningsfeltet og litt tid, tror jeg vi kommer dit ganske raskt.

Foto: Sporting Life

Nettopp det forsvaret kommer til å bli testet på lørdag mot et Peterborough-lag som har blitt renovert og scorer sin dose mål. Forrige sesong nettet laget hele 106 ganger i deres opprykkssesong, etterfulgt av Play-Off og the Posh har scoret mest på hjemmebane i ligaen denne sesongen, som blant annet puttet inn hele syv mål mot Ipswich i august.

–  Å score syv mål mot Ipswich er en utrolig oppnåelse, de har hatt et par tap også, men de er et farlig lag – spesielt på hjemmebane. De spiller med mye frihet og har mange angripende spillere, et lag vi ikke kommer til å undervurdere, men i vår siste bortekamp spilte vi veldig bra og håper å kunne gjenta det, avsluttet manageren.