Neste: Peterborough United FC

The Clarets reiser til sentral-England og møter Darren Fergusons Portsmouth som har gjort det bra i Championship etter deres historiske opprykk fra League One. Burnley på sin side ligger i den nedre delen av tabellen og har ikke fått den sesongstarten de så for seg.

Peterborough-boss Darren Ferguson har utrettet mirakler hos the Posh og har ingen skadebekymringer i forkant av helgens oppgjør; Gabriel Zakuani er etter alt å dømme klar til kamp igjen etter å ha skadet tåen mot Hull forrige helg, men spilleren fra Kongo har kommet seg og skal være tilgjengelig igjen.

Foruten langtidsskadde David Hibbert (kne) er keeper Joe Lewis og leiesoldater Josh Thompson (forsvar) og Ben Gordon (forsvar) tilbake, det samme er angriperne Danny Kears og Nicky Ajose som alle spilte i midtukens reservelagskamp. Ellers venter også Emile Sinclair på sin fulle debut etter innhoppet hot Hull, men det gjenstår å se hvem av dem som får tillit fra start etter forrige helgs 5-1-tap for Coventry.

Jeg ville likt å se oss ta ledelsen med et tidlig mål, det ville roet oss og jeg er overbevist om at det hadde passet stilen vår bedre, fortalte Ferguson. Vi pleier å slå større lag rundt pausen, så det første målet kan være avgjørende imorgen, Hull-manager Pearson fortalte forrige uke at hvis vi satt inn det første målet, ville de hatt det vanskelig med å komme seg inn i kampen igjen. Det er ikke for å si at vi mister tålmodigheten da vi spiller godt nok til å vinne, men å score først ville gi Burnley problemer. 

Den unge Fergie ser for seg en angrepsduo bestående av Emilie Sinclair og Lee Tomlin, som han anser som fremtidens spisspar for the Posh, og trekker parareller mellom Sinclair som ankom fra Macclesfieldog Craig Mackail-Smith som dro i sommer.

Emile er rå, men det samme var Craig Mackail-Smith når han ankom, forskjellen er at vi var i League Two når Craig ankom. Det ville være feil å sammenligne to dem for mye, men Emile gir oss litt mer fart – noe vi manglet etter at Craig dro. Vi må jobbe med hans avslutninger og andre aspekter av spillet, men hans fart kommer til å skape oppta forsvarere og hvis Emile spiller trenger vi en partner til han som vil øke spillet hans ytterligere, og det tror jeg Lee Tomlin klarer, avsluttet Posh-manageren.

Foto: PA Photos

For Burnley sin del, må manager Howe klare seg uten trioen som også har vært borte de siste kampene; angriperne Martin Paterson og Danny Ings, samt forsvarer Michael Duff. Burnley håpet å kunne sikre seg et par spillere til fra lånemarkedet, noe som har vist seg vanskelig i følge et tidligere intervju, men har full tiltro til de som kommer til å sendes ut på banen lørdag.

– Vi er tilfreds med laget vi kommer til å sende til Peterborough – jeg føler at troppen er sterk nok, men vi er litt i fåtall, forklarer sjefen. Det er vanskelig å finne spillere som kan forbedre oss på dette stadie og vi må sørge for at vi ikke henter inn en som kan varme benken for oss, for det kommer ikke til å gjøre noen godt.

The Posh har tapt sine tre siste kamper (liga og cup) og står med 2-1-3 i ligaen denne sesongen – i samme periode har the Clarets 1-2-3, men har to seire og et tap på de tre siste. Klubbene har liten historie med hverandre på gressmatta, men har 17 kamper å vise til i både liga og cup, der Peterborough statistisk sett er det klart bedre laget med 7-6-4 og eneste- og siste gangen the Clarets vant på London Road var i oktober 1995 (3-2).

For Eddie Howe sin del, så kjenner han til Peterborough relativt godt fra sin tid som manager og spiller i Bournemouth – på samme måte som Darren Ferguson kjenner til Burnley etter å ha ledet Preston forrige sesong (kronikk inneholdende Ferguson kan leses her). Det blir derfor en ny opplevelse for samtlige parter, ettersom begge managerne har gjort preg på sine respektive lag.

Kampen spilles lørdag 17.september på London Road, Peterborough.