Jensen: – Unge, men gode nok

Veteran og sisteskanse, Brian Jensen ber om tålmodighet fra alle parter når det gjelder «nye Burnley» i deres jakt på å etablere seg som et stabilt Championship-lag.

Foto: BurnleyFC.com

Etter en massiv omstrukturering av laget i sommer der mange etablerte og voksne spillere forsvant ut portene, klarte igjen dansken å befeste sin posisjon i laget etter nesten et tiår som Burnley-spiller under Stan Ternent, Steve Cotterill, Owen Coyle, Brian Laws og nå Eddie Howe (imellom de nevnte managerne har også Steve Davis, Martin Dobson og Stuart Gray vært vikarer).

36-åringen var spådd å være en av spillerne som skulle forsvinne ut Turf Moor, men valgte heller å bli etter samtalen med manager Howe. Målvakten føler også at laget, som har fått en solid innsprøytning i nytt talent, kommer til å utvikles i riktig retning, forutsatt at det ikke ligger for mye press og forventninger på deres unge skuldre.

Vi har et ungt lag som kommer til å trenge tid, fortalte Jensen. Alle spillerne er gode nok til å være her, som er grunnen til at sjefen hentet dem – de trenger litt erfaring, så vil det komme. Vi går gjennom en omforming med et yngre lag for fremtiden, så de må være tålmodige.

Foto: BurnleyFC.com

– Mange sier at det er en klisje, men det er ikke det – det er en omforming. Sjefen ønsker å lage et nytt, ungt lag og det er noe som krever tid. Spillerne er mer en gode nok til å spille for dette laget og denne divisjonen, men de trenger litt erfaring og det vil komme av seg selv.

I løpet av sommeren har hele tolv spillere forlatt Turf Moor, mens syv har kommet inn. Med de overgangene har gjennomsnittsalderen blitt redusert ned til omkring 23. Sesongen har startet overkommelig, men allikevel litt skuffende for the Clarets som måtte bite i det sure eplet og tapte hjemme for første gang denne sesongen.

De (fansen) må støtte oss og hjelpe oss litt fordi dette unge laget med de unge spillerne ikke er så vant til å bli kritisert på samme måte som de erfarne spillerne er og trenger kanskje litt mer hjelp. Det er litt lettere for en eldre kar som meg og børste det av meg, men det er lettere å heie fram laget når alt går bra. Vi er i det sammen, fansen, troppen, sjefen, styreformannen, alle. Vi må bare prøve å være positive.

Lørdagens oppgjør mot Peterborough er en kamp der Jensen føler at laget kan reise kjerringa og vise samme styrke som mot Derby.

Det er standarden vi må prøve å treffe hver uke. Det er ikke noe vi kan gjøre med lørdagen nå, det var et tilfelle av en dårlig kollektiv dag på jobb. Vi har hatt en uke med god trening og forhåpentligvis kan vi komme oss på vinnersporet igjen.  Men jeg må si at følelsen etter de to kampene vi har hatt er fullstendig annerledes, vi ønsker å vinne fordi den følelsen er betraktelig bedre enn følelsen etter å tape, avsluttet beistet.