Howe: – Mental test

Manager Howe klargjør troppene til et travelt program i løpet av de kommende tre ukene: the Clarets starter med Reading til helgen og derfra er det to kamper hver tirsdag og lørdag ut måneden – et tøft program som kommer til å sette troppen på prøve..

Helgens oppgjør på Turf Moor er starten på et travelt program der Lancashire-laget skal spille syv kamper denne måneden, inkludert et oppgjør mot Cardiff før troppene tar nok en pause til å vise seg fram på den internasjonale arena i november. Tøft program venter og alle hender drar der de lilla- og lyseblå heldigvis ikke har det store skadefraværet, men kan fort bli sårbare med Jensen, Duff, Paterson og Danny Ings fortsatt på skadelisten.

Foto: BurnleyFC.com

Det kommer til å sette troppen vår på en mental test, forklarte manageren. Vi har at par bortekamper som kommer til å være vanskelige, men vi ser fram til det – vi vet at når denne perioden er over vil vi få en pekepinn på hvor langt vi har kommet, noe som er gledelig. Vi har planlagt treningene og mye annet i kulissene fordi jeg føler at det er viktig å være organisert når man står foran det kjøret som ventes.

I form av trening kommer vi til å ta et steg tilbake, fordi det meste dreier seg om gjenvinning etter slike kamper. Vi prøver så godt vi kan å holde spillerne skadefri og i form, fordi med en såpass liten stall ønsker man ikke å miste for mange spillere med det som venter. 

Manageren håper at de to strake seirene fortsatt sitter i bakhodet og at troppen er klar til å fortsette der se slapp; med seier. I fotball kan ting som kjent snu seg veldig fort og derfor tar ikke manageren noe for gitt, for Reading er i en lignende situasjon som Burnley.

Foto: Burnley Express

Resultatene har ikke bare vært en stor endring på tabellen, men også følelsen i byen og i klubben. Utfordringen nå er å gå inn i de neste kampene tyggende på den følelsen og jakte flere resultater. Det var viktig for spillerne å kunne nyte seieren, det er vanskelig nok å vinne kamper, så når man gjør det, er det på sin plass og for fansen å se at vi er samlet og sammen på denne reisen som vi håper vil bringe suksess.

Vi prøver å vinne alle kampene, men dette blir vanskelig kamp. Reading er et godt lag som fikk til en utrolig form mot slutten av sesongen og var uheldige som ikke klarte opprykk, men de er noe annerledes i år. Litt like oss i den forstand at de har mistet et par spillere og bygger opp laget på nytt – de er alltid vanskelige å slå, så dette kommer til å være en god prøvelse, avsluttet manager Howe.