Neste: Reading

The Clarets tar imot et Reading-lag som er i ganske lik posisjon som de selv; begge lag har mistet mange spillere i sommer, begge går gjennom samme oppbyggingsprosess, lagene ikke tapt på et par kamper og begge ligger på den nedre/midtre delen av tabellen. En jevn kamp venter.

Manager Eddie Howe har ikke blitt styrket av noen spillere siden sist og har fortsatt Jensen, Duff, Pato og Ings på skadelisten. 33-åringen er klar over hva denne måneden venter og forbereder troppene til en tøff måned med to kamper hver uke.

Foto: PA Photos

– Vi prøver å vinne alle kampene, men dette blir vanskelig kamp. Reading er et godt lag som fikk til en utrolig form mot slutten av sesongen og var uheldige som ikke klarte opprykk, men de er noe annerledes i år.

– Litt like oss er de  i den forstand at de har mistet et par spillere og bygger opp laget på nytt – de er alltid vanskelige å slå, så dette kommer til å være en god prøvelse, sa manager Howe i et tidligere intervju.

Reading-sjefen håper på reprise fra sist gang lagene møttes på Turf Moor og den gang gjestene feide de lilla- og lyseblå til side med overlegne 4-0 etter å ha tapt de tre foregående kampene. Begge lag har fått en tung start på sesongen og begge har tatt seg opp noenlunde likt de siste kampene; Burnley har ikke tapt på tre kamper, mens Reading er ubeseiret på de siste fire.

Vi dominerte fra start til slutt, var solide bakpå og overkjørte dem fremover og håper på det samme på lørdag. Jeg følte at spillerne var litt nedfor før kampen, men vi fikk et resultat som sørget for at stemning økte og det fikk alle til å innse at alt er mulig i denne ligaen.  Vi etterlot vårt merke på Burnley og de kommer til å huske forrige sesong godt og jeg er sikker på at de vil ta igjen.

Foto: Burnleyfc.no

Vi er ubeseiret på de siste fire og har spilt to kamper uten baklengsmål i løpet av den perioden, så det er en liten plattform for oss å bygge på. Vi kan kun se på det positive ved det som lag og fortsette å jobbe hardt, som har vært vår filosofi de siste fire kampene. Målet er å jobbe hardere enn motstanderen og når det skjer, pleier man å plukke med seg poeng, avsluttet Pearce.

Gjestene kan bli styrket av vingen Jimmy Kebe og midtbanespiller Jordan Obita, som begge har kommet seg etter mindre skader.

Lagene har spilt mot hverandre 30 ganger, der Reading har vunnet halvparten av dem, ni har endt uavgjort og kun seks ganger har the Clarets kommet seirende ut av oppgjørene.

Fjorårets oppgjør:
23.oktober, 2010 Burnley 0-4 Reading
03.januar, 2011 Reading 2-1 Burnley