Howe om angrepet og Pompey

Manageren fikk en svært verdifull gladnyhet tidligere i uken, der legene ga både Charlie Austin og Martin «Pato» Paterson grønt lys og dermed ble duoen tilgjengelige – noe som ble enda mer understreket siden begge spilte i en vennskapskamp i midtuken. Det er usikkert om manageren kommer til å slippe dem til under dagens kamp mot Portsmouth, en kamp som er langt fra enkel for the Clarets. 

Jay-Rod og Sam Vokes har sprudlet i Burnley-angrepet de siste kampene og begge har bidratt sterkt til at the Clarets har dratt i land tre strake seire. Lettere blir det ikke for manageren vel vitende at Zavon Hines og Alex MacDonald venter tålmodig på sin tur, mens Danny Ings burde være tilgjengelig om en måneds tid – og det er her (luksus-)problemene begynner å dukke opp; benken har kun plass til fem mann.

Foto: BurnleyFC.com

Ikke en ideell situasjon, men en sjefen er veldig glad for å omsider ha flere angrepsalternativer tilgjengelig.

Det er synd og jeg er ikke glad for det, fordi man ønsker å involvere så mange spillere som mulig, men det kommer helt klart til sørge for konkurranse og styrke i laget og det gir oss en fantastisk angrepsrekke, forklarte manageren. Man kan aldri ha for mange målscorere, det er et faktum. Jeg vet om mange klubber som leter etter dem og jeg føler vi er velsignet siden vi har så mange flinke – de er alle i en god alder også. De har alle forbedring i dem, så fremtiden deres er lys.

Hvis man ikke kan score mål kommer man ikke til å vinne kamper, så vi har vært heldige for at de har holdt seg friske. Jeg har sagt det lenge og jeg har tro på det; det viktigste for meg er at alle har det beste foran seg, noe som er gode nyheter for alle. 

Med en viktig kamp i vente, forbereder manageren i skrivende stund troppene til et viktig oppgjør mot et lag som også har fått en turbulent start på sesongen og befinner seg før dagens kamp på en 19.plass – fire poeng fra nedrykksplassen. Under deres nye manager har Pompey tatt fire poeng på tre forsøk, mens Eddie Howes lilla- og lyseblå hær har dratt i land sterke ni poeng og jakter følgelig sin fjerde strake. Riktignok er sjefen raskt ute og understreker at ingen tar av – man skal ikke mange uker tilbake for å se et Clarets-lag som slet på den nedre delen av tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Vi kan ikke ta av, understreket sjefen. Det har vært en stor periode og en god mulighet for oss, men vi har sett i denne ligaen og denne sesongen at vi har hatt opp- og nedturer, tilbakeslag, skuffelser og inkonsistens – så i realiteten vil vi få mest mulig ut av dette der vi prøver å fortsette formen vi har. Vi har jobbet hardt hele uken for å forsikre oss om at vi ikke skal ta av og det har vært en helt vanlig forberedelse til kampen som vi håper skal kunne reflekteres på banen.

Vi klarte å holde oss samlet i mørke tider og kom oss gjennom, men vi kan fort havne der igjen hvis vi er uprofesjonelle og dersom vi ikke forbereder oss riktig. Vi må holde fokuset oppe og håper å nå seks-syv kamper, det er en ekte seiersrekke og et tegn på at vi er et godt lag, men vi har fortsatt en lang vei igjen – det kan fortsatt gå begge veier. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi er veldig nære i begge ender, toppen- og bunnen, men slik er denne ligaens natur så vi tar ikke av og vet at det er en stor kamp for oss som venter. De neste tre av fire kampene er hjemme, så det hadde vært herlig å få noen gode resultater på hjemmebane for der trenger vi å forbedre oss. Jeg var veldig glad for vår siste oppvisning på hjemmebane og håper at vi kan følge opp det med enda en, men ingenting er gitt i denne ligaen og Portsmouth kommer til å være en utfordring.

De har en god stall og spillere med Premier League-erfaring. Deres bortestatistikk er ikke fantastisk, men jeg tar ikke det i betraktning – de har en ny manager og har blitt truffet av problemer utenfor banen, men det kan noen ganger styrke laget og derfor vil det bli en tøff prøvelse. hvis vi senker standarden vår, selv en liten brøkdel, vil vi bli straffet for det, avsluttet manageren.