Neste: Portsmouth

The Clarets flyr høyt etter deres siste snuoperasjon i London og står med tre strake seire – derav to snuoperasjoner. Sist kamp på Turf Moor endte med en overlegen 4-0-seier og denne gang venter et Pompey-lag som er i samme posisjon der Burnley var for to uker siden.

Foto: BurnleyFC.com

Angrepet er styrket etter nyheten der Martin Paterson og Charlie Austin ble friskmeldt nylig etter en vennskapskamp mot Crewe og føyer seg til managerens angrepsstyrke som har vært noe svekket i det siste, til tross for en formkurve som viser oppover. Toppscorer Jay Rodriguez og leiesoldat Sam Vokes har stiftet et godt angrep sammen og det regnes med at begge igjen vil starte mot Portsmouth som befinner seg på en 19.plass.

På skadelisten finner vi fortsatt Danny Ings og Brian Jensen for manager Howe, mens gjestene stiller spørsmål rundt kaptein Liam Lawrence som sliter med ankelen, mens Hayden Mullins forventes å være tilbake. Luke Varner og forsvarer Hermann Hreidarsson er tilbake fra skade.

Oppgjørene opp gjennom historien forteller at lagene stiller ganske likt siden 1927; i løpet av deres 50 oppgjør har begge vunnet 21 ganger og åtte har endt med poengdeling, men på Turf Moor er det 29 år siden sist gang Burnley fikk full uttelling mot Pompey. Det er et nytt Burnley man har sett blomstre på gresset den siste tiden der Eddie Howes menn er det mest angrepsvillige laget i divisjonen med sine 280 skuddforsøk, der 145 har endt på keeperen.

Mens Lancashire-laget er fem poeng unna Play-Off-plasseringen er Portsmouth fire plasser unna nedrykk og jager sin andre seier på rad, noe de ikke har hatt siden tidlig mars. Det forventes at Pompey-manager Michael Appleton vinner oppgjøret, men står overfor en utfordring som forteller at de fortsatt har til gode å vinne på bortebane. Tre uavgjort og seks tap har de blå hentet denne sesongen og sist gang de vant på bortebane var 19.mars – da over Leicester.

Tidligere oppgjør
25.jan 2011 Portsmouth 1-2 Burnley
25.apr 2011 Burnley 1-1 Portsmouth

Kampens spilles på Turf Moor, lørdag 10.12 klokken 16:00.