Howe om McCann: – Kontraktsforhandlinger i gang

foto: lancashiretelegraph.co.uk

Chris McCann kom seg inn i varmen igjen etter å ha vært borte i 15 måneder og har uten tvil imponert for de lilla- og lyseblå, men det visste vel de fleste at han kom til å gjøre uansett. Manager Howe har også likt det han har sett, er full av lovord og forhandlinger om en kontraktforlengelse med midtbanespilleren er allerede i gang og forhåpentligvis signert i løpet av kort tid.

Etter å ha gjennomgått grundig rehabilitering og vært plaget av en alvorlig kneskade fikk McCann omsider-spille på førstelaget etter et par kamper for reservene, det han takket for ved å score et flott mål i comebacken sin mot Derby. Derfra ble det poengdeling mot Portsmouth og helgens tap mot Leeds.

Burnley-sjef, Eddie Howe bekrefter at klubben har allerede startet samtaler med 23-åringen som er i sitt siste år av kontrakten. Mye tyder derfor på at McCann kommer til å ha en nøkkelrolle for klubben kommende sesong, noe som gjenspeiles av hans hunger etter å ta igjen tapt tid – noe Howe hyllet etter Derby-kampen.

Foro: lancashiretelegraph.co.uk

Du pleier å få en slik reaksjon når du har vært borte fra fotballen så lenge, forklarer Howe. Du ønsker ikke å gå glipp av noe etter å ha vært borte og du nyter hver dag – jeg opplevde det iallefall slik. Når du ikke kan gjøre noe du elsker, noe du du gjør uten å tenke over det, er det vanskelig å endre tankemønsteret og jeg tror at det tidvis kan være en positiv ting i det lange løp; når du har hatt en langtidskade, så nyter du- og vil gjøre det meste av alle dagene.

Han spilte veldig bra mot Derby og fristelsen har vært stor til å slippe han uti og det har vi gjort. Jeg snakket med Chris og fysioene og han følte seg bra, kneet hans er sterkere enn det noen gang har vært, legger Howe til.Det er ingen tvil om at vi føler kneet hans er helbredet.

Foto: Burnleyfootballclub.com

– Jeg ble gjort oppmerksom på av alle over hva slags spiller Chris er når jeg kom hit, har sett DVD’er av han, men det er kun i levende live du får se det… Han har trent godt og blir bedre og bedre for her dag, men når du får se han på gressmatten – tenker jeg over hvor viktig han kommer til å være for oss neste sesong, han kan skape- og score mål og han er en ballvinner. Han har litt av alt som vi trenger.

– Vi har hatt diskusjoner med Chris, selv før han startet på treningene og fortalte at det kommer til å være noe for han her – klubben kommer til å stå ved hans side og støtte han. Med de samtalene vi har hatt en tid nå, håper vi selvfølgelig at Chris blir, det er en av våre største prioriteringer, fordi han utgjør en stor del av klubben, ikke bare på-, men også utenfor banen med sin holdning og hvordan han tar vare på seg selv. Vi håper på å bli enige, avsluttet sjefen