Howe om overgangene, laget og forbedring

Med et dusin spillere som har forlatt Turf Moor denne sommeren – være seg lån eller permanent – innrømmer Howe at tempoet for endringene som har skjedd kom som en overraskelse på manageren. Samtidig er sjefen sikker i sin sak at laget er sterkt og blir stadig bedre, men ønsker allikevel noen forsterkninger i form av lån.

Burnley tar imot Middlesbrough på Turf Moor til helgen og slik det ser ut nå er det kun tre spillere som er igjen fra det laget som spilte mot Boro forrige sesong, som var i april – etter alle overganger og skader tatt i betraktning.

Det har vært et enormt gjennomtrekk, sikkert for mange, forteller Howe som har hentet hele syv nye spillere siden slutten av forrige sesong. Vi ønsket ikke en så drastisk endring, men visse ting skjedde som var litt ute av vår egen kontroll. Det kom alltid til å være en periode med innkjøring, fordi vi følte at det trengtes – selv om det nok var litt i overkant av det vi forutså.

Til tross for overdrevne turnover’en føler manageren at the Clarets er i god stand med nye ansikter som kjøres inn i Burnley-stilen, der Junior Stanislas er siste tilskudd og en potensiell debutant mot the Teessiders som har til gode å tape på bortebane denne sesongen.

Vi bygger et godt lag og vi kan kun ble bedre utover sesongen, la manageren til. Tegnene var positive mot Derby, spesielt angrepet vårt der vi virket veldig truende. Det ser ut til at vi får inn målene mot hvem som helst, som gir oss god selvtillit og vi er tilfreds med hvordan laget vi har satt sammen ser ut og jeg mener det er mer å hente. Det er rom for å bli bedre og jeg tenker at det trengs litt tid, men vi beveger oss i riktig retning. 

Sommerens salg har redusert Burnleys gjennomsnittsalder betraktelig, men også klubbens lønnskostander ble grundig minket. I en ideell verden, innrømmer manageren at han kunne tenke seg en eller to eldre hoder i garderoben og med et lånemarked som er åpent er det mye som tyder på at Howe kommer til å ty til Premier League-klubbene i jakten på forsterkninger.

Vi har en veldig liten stall, noe vi er klare over, men lånevinduet gjenåpner og det er alltid en mulighet for oss, avslutter manageren.