Neste: Middlesbrough

Etter en to uker lang pause med landslagspill er det omsider klart for Championship-spill igjen. De lilla- og lyseblå tar imot et sterkt Boro-lag som har til gode å tape på bortebane denne sesongen og som ledes av Tony Mowbray som ble kåret til månedens manager i august. 

Burnleys manager Howe vil se an formen til David Edgar og Keith Treacy etter at duoen var ute på landslagstjeneste den siste tiden og gikk gjennom en relativt lang hjemreise – selv om begge spillerne antageligvis kommer til å ønske å få spille en rolle mot toppoppgjøret. 24-årige Edgar returnerte hjem igår, torsdag og ga uttrykk for å trenge litt hvile, noe som nødvendigvis ikke må ta hele helgen. Vingen Treacy ga ikke uttrykk for å være like redusert etter reisen og både han og Edgar har mulighet til å fortsette der de slapp mot Derby.

Foto: BurnleyFC.com

På skadefronten må Burnley klare seg uten Martin Paterson (lår), Michael Duff (kne) og Danny Ings (brusk i kneet), men er forsterket med tilbakekomsten av Marvin Bartley som er ferdig med å sone sin tre-kampers karantene etter det røde kortet i Crystal Palace-kampen.

For gjestenes del, kan spissen Scott McDonald slippes utpå igjen etter å ha tatt opp igjen full trening tidligere i uken – 28-åringen har vært ute siden slutten av august etter hamstring-skaden han pådro seg mot Birmingham. Kevin Thompson ser også ut til å være tilgjengelig etter å ha fått spille en omgang for reservelaget på tirsdag, som var midtbanespillerens første kamp etter operasjonen i sommer.

Foto: PA Photos

Et kjent ansikt om er litt tvilsom er tidligere leiesoldat, Rhys Williams som også i likhet med David Edgar hadde en relativ lang reise til- og fra Australia. Skotten Barry Robson fikk et par minutter på banen mot Tsjekkia, men måtte stå over kampen mot Litauen grunnet en smell, mens keeper Jason Steele jobber med å riste av seg en liten vrikning.

Kamphanene har møttes ved flere anledninger i løpet av tidene og oppgjørene har endt med et overlegent Burnley lag som har vunnet hele 18 av deres 29 oppgjør, mens det har blitt syv poengdelinger og fire Boro-seire. Lagene møttes sist i sesonginnspurten og den gang vant the Clarets komfortabelt 3-1, et resultat manageren gledelig kunne tenke seg å gjenta mot et lag som jakter sin femte strake borteseier. Forskjellen er at den kun er et fåtall spillere igjen fra sist gang laget vant..

Vi tok kampen til dem da, startet godt, gjorde det veldig bra og ledet 3-0 – det var en god prestasjon og noe lignende ville være veldig bra, fortalte sjefen. Jeg har sett ganske mye av Middlesbrough tidligere denne sesongen og de har imponert – jeg ville ikke sagt at Tony Mowbray har forandret personligheten deres, men han har helt klart endret deres filosofi.

Foto: BurnleyFC.com

De er veldig flinke til å sentre ballen, er godt organisert og har gjort veldig bra på bortebane – med Marvin Emnes har de en som scorer mange mål og vi må være oppmerksomme på hans trussel, så vi er klare over at det kommer til å være en tøff kamp. Men det er kommer til å være en god kamp mellom to lag som spiller bra fotball og det blir et godt standpunkt for hvor vi er.

Selv om the Clarets er ubeseiret på Turf Moor og kan fly høyt på den bragden, så ble Boro-sjef Mowbray kåret til månedens manager i august – en utmerkelse man ikke blir tildelt uten grunn. The Clarets på sin side klarte omsider å vinne for første gang denne sesongen etter fire forsøk og ønsker å fortsette på den trenden.

Kamp etter kamp er de en tøff motstander, det er en stor liga og jeg tror det gjør det enda mer spennende for fansen og alle involverte. For å oppnå suksess trenger man å prestere hver uke og man må vise konsistens; baserer vi oss på Derby-kampen – som jeg mener var en utmerket prestasjon – trenger vi å følge opp oppvisningen. –

Vi har gjort det greit på hjemmebane, men jeg føler vi kan gjøre det bedre. Vår forrige kamp mot Cardiff var en av våre beste kamper på hjemmebane hvor jeg føler vi var utmerket og fortjente tre poeng, så hvis vi spiller slik igjen tror jeg vi kommer til å klare oss greit, fortalte manageren.

14.sep, 2010 Middlesbrough 2-1 Burnley
19.apr, 2011 Burnley 3-1 Middlesbrough