Wallace om «nye Burnley» og konkurransen

Burnleys midtbane-terrier, Ross Wallace håper å bli gitt muligheten til å kjempe mot lørdagens motstander; Middlesbrough. Gjestene ankommer Turf Moor med en sterk statistikk som viser at de er ubeseiret på de siste syv kampene (to uavgjort og fem seire) og som jakter nok en seier. Wallace forteller også litt om spillerovergangene og konkurransen som både er til stede- og venter takket være forsterkningene gjort av manager Howe i sommer.

Midtbanespilleren på sin side håper at the Clarets klarer å fortsette der de slapp; med seier og en solid oppvisning. Etter Derby-kampen ble det to uker med landslagspill og pause i ligaen – en pause som har gjort alle godt og som kan benyttes til å hente sesongens første hjemmeseier. Wallace forteller også litt om opplevelsen av å miste flere etablerte spillere på ganske kort tid og hvordan laget har tatt seg opp med unge- og talentfulle spillere

Foto: Lancashire Telegraph

Vi kjempet og sikret oss en seier over Derby og ble litt skuffet over å måtte ta en pause like etter, men slikt skjer, forteller skotten. Det er litt lidelse fordi vi har en stor kamp imorgen, men vi har taklet slikt før og jeg tror ikke at det blir noe problem denne gang heller. Gutta er selvsikre på det. 

Jeg vet ikke hvorfor vi mistet så mange spillere som vi gjorde; om det var lønnskostnadene eller hva, men vi har hentet inn unge spillere og manageren må tilpasse seg, så man må gi han honnør for å oppdage disse spillerne. Vi har mistet mange store spillere, men de som har kommet inn har vært utmerkede! Høyrebacken var nok posisjonen vi var mest bekymret for da Tyrone dro, men Tripps har vært fenomenal. 

Jeg stemte på Ty som årets spiller og vi lå an til å savne han, men slik det ser ut nå – virker det ikke slik i det hele tatt. Noen ganger kobler man seg bedre med noen spillere enn andre og det virker som om vi har gjort det, Kieran er en lignende spiller som Ty i måten han kommer seg fremover på og legger inn. Jeg er nok mer vant med å spille den stilen, så vi klikket umiddelbart og jeg kan komme meg innover og få til flere skudd, noe jeg prøver på.

Midtbanespilleren ble gjenforent med en tidligere lagkamerat fra Preston-tiden; Keith Treacy. Begge kjenner hverandre godt fra tiden da Treacy raidet høyrekanten og Wallace venstrekanten, samtidig som 26-åringen ser frem til konkurransen fra nysignerte Stanislas.

Mange lag har venstrebeinte spillere på høyrekantene i disse dager – og omvendt. Det virker å være det riktige i det moderne spillet, men jeg nyter det. Jeg har hatt noen av mine beste kamper ved å spille på høyrekanten, man får mer av ballen, kommer seg mer innover og blir mer involvert.

Jeg gleder meg over det (Stanislas-overgangen) man kan føle energien og vi har hurtigheten, noe man trenger i disse dager. Vi har fart, samtidig som Jay og Charlie spiller veldig bra – generelt sett har vi mange muligheter og det er noe man trenger. Man ønsker å ha gode spillere i laget og alle ønsker det samme; opprykk, så man trenger spillere som styrker de mulighetene og jeg er for å hente inn gode spillere i samme posisjon fordi det hjelper meg med å spille bedre og heve spillet mitt. Akkurat nå føler jeg meg bra og spiller greit, noe jeg må opprettholde, avsluttet midtbanespilleren.