Howe om UEFAs FFF-innføring

Kommende sesong venter det merkbare økonomiske endringer i the Football League som tilsier at klubbene må tjene tilstrekkelig til at inntektene gjenspeiler utgiftene som dermed gjør klubbene bærekraftige i en stadig mer kommersiell og pengesterk fotballverden. Burnley-sjefen tar imot UEFAs finansielle Fair Play-regel med åpne armer og forteller at en slik praksis vil skape et sunnere fotballmiljø.

Foto: BurnleyFC.com

The Championship er over denne helgen og dermed er eventyret for denne gang. Det som venter kommende sesong er alltid like spennende, men bak i kulissene venter en innføring av ny praksis som skal bidra til at den tunge investeringen ikke får like frie tøyler som man ser i for eksempel halve Premier League.

Målet er at i løpet av de kommende tre årene (etter innbyrdes sesong) så skal klubbene ha kommet til et bærekraftig økonomi der man ikke kan tillate seg å bruke mer enn man har.

de forteller at man ikke kan bruke mer enn man harDette er også en av grunnene til at Burnley-sjefen investerer stort i ungdom og det akademiske.

– De nye reguleringene som kommer føler jeg er klokt, de forteller at man ikke kan bruke mer enn man har, sa Howe. Vi er ikke annerledes og tror at det visse steder vil jevne ut lønningene – de som tjener store penger vil nok måtte belage seg på mindre. Storklubbene med penger kommer til å bruke penger, det er det ingen tvil om, men jeg føler at det vil jevne ut ting.

– Vi har planlagt dette en stund, så det er ikke noe som plutselig dukket opp. Forhåpentligvis er vi foran resten med det vi prøver å gjøre og det er noe vi vil høste goder av i det lange løp. Men i det korte løp er det vanskelig fordi vi samtidig må jobbe med en høyere lønnsutgift ettersom de nye kommer inn, avsluttet sjefen.