Howe ønsker å minke gapet til toppen

Burnley-sjefen ser fram til storkampen mot tittelutfordrerne Southampton denne helgen og håper å kunne såre deres opprykks-ambisjoner ved å opprettholde the Clarets’ gode borteform. The Clarets har de siste månedene gjenfunnet formen og har minket gapet fra daværende 21 poeng opp til kommende utfordrer, til dagens åtte poeng – en merkbar forskjell. Det gapet kan minkes ytterligere på lørdag og sjefen håper å kunne føye til en sjette borteseier av syv mulige og gjøre dagen sur får Nidel Adkins’ mannskap, men er allikevel ydmyk overfor den kommende motstanderen.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg føler at det kommer til å bli en av våre vanskeligste kamper denne sesongen, fordi de er et godt lag og har vist det uke etter uke, sa sjefen. Et par måneder siden, riktignok var Southampton milevis unna, men spillerne mine har gjort en utmerket jobb med å minke gapet til et nivå tilnærmet like dem. Hvis vi vinner kampen på lørdag, så er det ikke så stor avstand mellom oss og derfor er dette en stor kamp for oss. 

– Mange klubber har begynt å ta dem igjen og nå ønsker vi å gjøre det samme som gjør at de ser seg litt rundt og er litt nervøse. De har litt dalende formkurve, men det mener jeg er normalt og det er vanskelig å komme seg gjennom en sesong ved å vinne alle kamper og spille den type fotball de gjorde ved sesongstart.

– De hadde en fantastisk start på sesongen, men vi har hatt en positiv tilnærming til våre bortekamper og vi trenger å fortsette med det, vi er ikke den type lag som i løpet av 90 minutter prøve rå stå imot presset og er fornøyde med 0-0.

– Tatt i betraktning de offensive spillerne vi har, så har vi muligheten til følge opp deres ferdigheter og forsvare oss like godt som vi har gjort den siste tiden, fordi det er nøkkelen til suksess. Med vår borteform, trenger vi ikke å bekymre oss for dem, vi kommer til å spille på vår måte og vi vet at hvis vi presterer så kan vi beseire hvem som helst, avsluttet sjefen.