Neste: Southampton

En storkamp venter på St. Mary’s Stadium når Burnley kommer på besøk. The Saints har dabbet av på formen siden årsskiftet, mens the Clarets nyter en god oppadgående kurve i serien. Seriens hjemmelag møtes seriens bortelag.

Tidligere Burnley-spiller og Saints’ Danny Fox er tilgjengelig etter å ha måttet stå over sist kamp mot Millwall – det same er nysignering Billy Sharp, Kelvin Davis, tidligere leiesoldat Jack Cork, Morgan Schneiderlin og Iago Falque som alle sto over eller ikke kunne delta i tirsdagens tap mot nevnte Millwall.

Foto: BurnleyFC.com

For the Clarets er Martin Paterson og Junior Stanislas fortsatt ute med hamstring-skader, mens Ross Wallace og Keith Treacy begge har ristet av seg sine ryggplager. Danny Ings er tilgjengelig, men det er tvilsomt at sjefen vil ta risikoen ved å sende ut unggutten som fortsatt mangler viktig spilletid.

Kjempene har møttes til dyst ved flere anledninger opp gjennom historien og i løpet av deres 48 oppgjør har Burnley kommet ut seirende 18 ganger, Southampton 16 og poengdeling ved 14 anledninger.

The Clarets har ikke tapt mot the Saints de fire siste møtene, der de to siste kampene har endt med poengdeling, men det er ikke mindre enn 35 år siden Lancashire-laget har dratt fra St. Mary’s med tre poeng.

Det kommende hjemmelaget er fire poeng unna tabelltoppen, som trones i skivende stund av Sam Allardyce’s West Ham og står uten seier på fem forsøk i alle turneringer. Det endrer derimot ikke statistikken som forteller at Southampton er det laget med best hjemmeform der kun Leicester og Bristol City har tatt full pott  på St. Mary’s.

Burnley på sin side ligger på en 11.plass, tre poeng unna topp-seks. De har vunnet åtte av deres 12 siste kamper i serien og unngått tap i syv av åtte oppgjør og Eddie Howes mannskap har seriens nest beste borteform.

Tidligere møter:
24.sep, 2011 Burnley 1-1 Southampton

Kampens spilles på St. Mary’s Stadium, lørdag 11.februar kl 16:00