Poengdeling mot serielederen

(Burnley 1-1 Southampton): En strålende, men målløs første omgang ble etterfulgt av et tidlig Charlie Austin- mål i annen omgang etter massivt Burnley-press. Dommeren ble ingen populær mann på Turf Moor og leverte flere kontroversielle hendelser til et rastløst Turf Moor. Gjestens Schneiderlin utlignet ti minutter før full tid

Manager Howe gjorde noen få endringer og lot Junior Stanislas og Marvin Bartley starte kampen, samtidig som cup-helten fra forrige kamp Andre Amougou beholdt sin plass i forsvaret ved siden av Edgar. Usikkert hvordan formen til Ben Mee er som startet på benken, men Keith Treacy måtte stå over etter en liten smell.

For fansen – og gjestenes – del så sto tidligere spillere Danny Fox og Jack Cork på motsatt side og fikk en hyggelig mottakelse. Kampen startet friskt av begge lag med godt spill, flotte angrep og en underholdende fotballoppvisning. I forkant av oppgjøret var Marvin Bartley ute og kommenterte sin plan om å utfordre Cork på midtbanen, en oppgave han klarte godt og utmerket seg sammen med Stanislas med mye positivt spill.

Austin og Jay-Rod ble servert gode leveringer som kunne sendt Burnley i føringen ved flere anledninger, men uten hell. Midtveis i omgangen ble det kontroverser da dommeren lot være å vise Danny Fox kort – noen mente også rødt – etter en stygg takling på Trippier etterfulgt av et utspark av ballen. The Clarets følte seg tidvis oversett av dommeren, men fortsatte å presse mot Davis i Saints-buret og produserte flere gode sjanser.

Kieran Trippier sto for mye godt defensivt spill og var sentral i forsvaret med flere gode redninger og dommeren blåste av omgangen kunne både manageren og fansen være fornøyde med oppvisningen de fikk se  mot serielederen og forsvaret virket litt mer sammensatt, men hadde litt mer å hente.

Annen omgang startet med et bytte for gjestenes del og inn kom Richard Chaplow – som var i Burnley for seks år siden. Minner eller ei, the Clarets fortsatte å jakte scoring og klarte omsider å treffe nettveggen, takket være en strålende avslutning av Charlie Austin som sendte hjemmelaget i føringen etter 54.minutter, målet kom som følge av et godt samspill med Jay Rodriguez.

Lambert var uhyre nære utligning minutter senere, men hodet sendte ballen i tverrleggeren på et åpent mål og Burnley slapp med skrekken. Det ble mye fram og tilbake det kommende kvarteret anført av Marvin Bartley som sprudlet og jobbet like mye offensivt som defensivt i en ellers strålende midtbane. Dommeren økte nok en gang frustrasjonen til hjemmelagets tilhengere etter (urettferdige) dømminger som resulterte i store Saints-sjanser.

Gjestenes jaktet en utligning ti minutter før fulltid etter et Fox-innlegg som havnet hos Schneiderlin og utlignet. Målet satte en ekstra piff på kampen med flott angrepsspill, anspente forsvarere og en nervøs stemning på Turf Moor. Sluttminuttene og de fire tilleggsminuttene kunne gitt en Southampton-seier, men the Clarets sto imot og sikret seg et viktig poeng. Etter kveldens prestasjon hadde Burnley grunn til å føle seg snytt for to poeng.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Amougou, Edgar, Bartley, McCann, Wallace (Hines 87), Rodriguez, Austin (MacDonald), Stanislas (Marney 73).
Innbyttere: Mee, Stewart.

Southampton: Davis, Richardson, Fonte, Lambert, Cork, Do Prado (Chaplow 46), Fox, Hammond (Schneiderlin 62), Lallana, Connolly, Hooiveld.
Innbyttere: Martin, De Ridder, Bialkowski.

Dommer: Anthony Taylor
Tilskuere: 14,170 (1,155)