Lee Grant ønsker topp-seks

 Burnleys sisteskanse har bidratt sterkt til at the Clarets har vært gjerrige med å slippe inn mål de siste kampene, men selv ønsker Grant ikke å ta æren og forteller at det er det kollektive som skal ha æren. 

The Clarets reiser til Southampton der de møter tittelutfordrerne på lørdag og Grant vet at det ikke blir en enkel kamp – selv om the Saints har hatt en dalende formkurve den siste tiden. Det kommende hjemmelaget holder ikke igjen på kruttet og scorer mål i bøtter og spann på St. mary’s Stadium, men møter et Clarets-lag som kun har sluppet inn fire mål på de siste elleve kampene – og som har en sterk borteform.

Foto: BurnleyFC.com

I begynnelsen av sesongen ville man ikke si at vi var et av de lagene som slapp inn færrest mål, noe vi gjør nå, innrømmer keeperen. Det har vært mye hardt arbeid rundt dette på treningsfeltet, noe som ikke alle ser, men vi begynner å høste goder av det nå – et har vært en stor lidenskap i å jobbe hardt og en stolthet ved å spille uten baklengsmål og det har vi klart bra den siste tiden. 

– Det er fint når du har en forsvarsrekke foran deg som spiller veldig bra og for meg og det organisatoriske, så har de siste seks-åtte åtte ukene vært den største bonusen.

– Vi jobber helt klart hardt på treningene, noe som vises på gressmatten – vi drar alle i samme retning og vi prøver å holde buret rent som et lag. 

Foto: BurnleyFC.com

Det har gått bra for det defensive Burnley som ikke klarte å holde nullen for første gang på fem kamper mot Peterborough forrige lørdag. Southampton som ligger på en 2.plass har ligaens toppscorer Rickie Lambert med seg, og hyggelige blir det ikke (for the Clarets’ sin del) at profilerte Billy Sharp også har slått følge med tittelkandidatene.

Slik tabellen ser ut nå, er det kun seirelederne West Ham som har en bedre bortestatistikk enn Burnley, men Lee er sikker på at de lilla- og lyseblå har det som trengs for å kunne skremme tittelutfordrerne og minke gapet til topp-seks plasseringene.

– Southampton har gjort det veldig bra fram til nå og vi vet at det kommer til å være vanskelig. Ikke mange lag har reist fra St. Mary’s med poeng de siste månedene, men vi har vært sterke borte, så det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å reise dit og fortsette med det. 

– En topp-seks plassering er helt klart det vi ønsker og vi har satt oss mål å nå det. Etter det vi har oppnådd de siste par ukene, fortjener vi å være der oppe og det kommer vi til å strebe etter, avsluttet 28-åringen.