Skamroser Austin

Etter å ha sett sin toppscorer Charlie Austin nette inn tre mål mot Peterborough i helgen, er sjefen overbevist om at målene kun vil komme for spissen som er oppe i åtte mål enn så lenge. Manager Howe gir seg ikke med å hylle den tidligere Poole Town-spilleren som har gått gradene oppover divisjonene og havnet i Burnley. 

Foto: BurnleyFC.com

Austin har vist livsfarlige takter foran mål denne sesongen og klubbens spillere har funnet nettet ti ganger i ligaen og totalt 14 i alle turneringer – straffespark ikke inkludert. Man kan uten tvil bekrefte at laget har tatt fordelt byrden etter salget av Jay Rodriguez i sommer og sjefen er overbevist om at Austin & co så vidt har begynt på løsne på målteftet.

Jeg mener at Charlie hadde en flott forrige sesong med Jay Rodriguez der han scoret 17 mål i sin første fulle sesong og forhåpentligvis blir dette en enda bedre sesong, forklarte sjefen. Jeg er at det inntrykket at hans generelle spill har forbedret seg, men har fortsatt ikke mistet teknikken i å score mål, noe han forhåpentligvis ikke vil gjøre heller.

– Det er en fantastisk rekord og mange sier at dersom man scorer mål, så kommer man til å score på ethvert nivå og jeg mener  Charlie er en av de spillerne. Jeg husker jeg leste en lokalavis i Bournemouth og så at han scoret fire eller fem for Poole Town hver uke og man tenker at dette er en spiller man trenger å følge med på «det er helt klart noe ved han» og han har holdt det gående gjennom ligaene. Han har sulten, vil score og håper han klarer å holde seg skadefri og gjøre nettopp det for oss, avsluttet sjefen.