Howe: – Ta oss på alvor

Manageren er tilfreds med at hans lilla- og lyseblå hær sniker seg sakte, men sikkert oppover tabellen og ser fram til det kommende oppgjøret mot ivrige Peterborough på lørdag. Sjefen forteller litt om tabellen og viktigheten av fansens støtte.

Burnleys flotte form har blitt lagt merke til og i løpet av de siste elleve kampene har det endt med åtte seire, en enestående statistikk å vise til hvis man går et par måneder tilbake da the Clarets befant seg i bunnstriden. Lancashire-laget drømmer – som de fleste andre Championship-lag – om Play Off og opprykk, men vet godt at ferden til de store topp-seks er lang, selv om det i teorien kun er en seier unna.

Foto: BurnleyFC.com

 Vi har egentlig ikke snakket så mye om det og jeg tror heller ikke vi har vært ansett som utfordrere heller, noe som passer oss, sa sjefen. Vi er veldig tilfreds med det stempelet vi har og håper å la alle andre få oppmerksomheten – la dem få gjøre det de kan best og vi kommer til å fortsette med vårt  som er å prøve å vinne kamper – det er alt vi kan gjøre.

– Vi kommer ikke til å ta på oss vann over hodet og kommer heller ikke til å gjøre oss større enn det vi er, men vi er i god form og håper at lagene rundt oss begynner å ta oss på alvor.

Man skal ikke mange månedene tilbake før the Clarets var på en lei 21.plass og snuste på nedrykk, men etter snuoperasjonen mot Hull i november, har den unge troppen klatret på tabellen og har som mål å beseire Darren Fergusons Peterborough som har tapt de siste tre kampene i serien.

Foto: BurnleyFC.com

På grunn av sesongstarten vi fikk, har vi måttet ta igjen mye over en lengre periode, men seirene kommer sakte og vi minker gapet til lagene over oss, selv om det føles som evigheter. Vi vinner kamper, men virker å være på stedet hvil (på tabellen), noe jeg føler er enormt frustrerende.

– Vi er i god form, men tabellen viser at vi gjør det «greit», vi ønsker å kunne ta det avgjørende steget opp dit og håper at den tiden vil komme snart. Jeg føler at fansen også har begynt å forstå laget bedre og verdsetter dem litt mer, noe som er viktig. Jeg tror de ser et ungt lag som har lyst til å gjøre det bra og alle kjemper for hverandre, satser med seg selv og jobber ekstremt hardt.

– Det er det fansen ønsker å se, de ønsker å se spillere som gir alt for klubben og for emblemet, noe som begynner å synes nå, men det går begge veier. De har svart og støtter guttene og hvis de kan fortsette med det, spesielt på hjemmebane hvor vi virkelig trenger støtten i tykt og tynt, så tror jeg vi har en god sjanse, avsluttet manageren.