Howe: – Vi kommer sterkere tilbake

Med kamp tre av Burnleys syv på kort tid, håper manageren at the Clarets skal klare å sprette tilbake på vinnersporet etter å ha tapt deres to siste kampen. Eddie Howe appellerer til troppene og ber dem om å brette opp ermene og vise hva de kan.

To kamper har blitt spilt etter at en nesten to uker lang landslagspause og the Clarets står uten poeng fra de to kampene. Manageren har følgelig fått noe kritikk og fansen krever poeng og ønsker å se det laget de så før pausen. Eddie Howe er naturlig nok klar over situasjonen og ønsker det samme; å se et lag som klarer å vinne.

Foto: BurnleyFC.com

Slik er bransjen vi er i og jeg er ikke naiv nok til å tro noe annerledes og vet at det kommer til å være negativitet og kritikk etter to tap på rad, poengterte Howe. Jeg forstår klubben og jobber med å leve opp til forventningene til både klubben og fansen, det hører til oppgavene og jeg er fullstendig klar over det.

– Jeg ønsker å lage et vinnerlag og ønsker at fansen skal kunne gå hjem lykkelige hver helg, men det er ikke en ideell verden – det er en vanskelig jobb og spillet er ikke lett, men slik er jobben og en utfordring jeg nyter. 

Kritikk eller hva enn man skal kalle det, skremmer meg ikke. Det er en del av jobben og jeg har vært der før. Vi tapte de to første kampene i Bournemouth og jeg ble slaktet. Slik er spillet og det gjør en mer bestemt til å sprette tilbake og si at man ønsker suksess i denne jobben og jeg kommer til å gjøre det som står i min makt til å sørge for at vi returnerer som et bedre lag.

Foto: Burnleyfc.com

En ting man kan si om laget siden sesongstarten er at de lilla- og lyseblå mangler konsistens. Sesongen har vært preget av mange merkelige prestasjoner der man i det ene øyeblikket er høyt oppe, før man befinner seg langt nede kampen etter.

En av managerens hovedoppgaver til å oppnå dette er ved å drille troppene til å nettopp bli konsistente og kommende kamp er forhåpentligvis et oppgjør man kan kommer ut med et positivt resultat.

Man holder seg til egen tro, det man anser som viktig. Man ønsker ikke å vri på det og man må ha en stor tillit til at det man gjør er riktig. Jeg har sett det tidligere og jeg vet at det kommer til å fungere igjen, jeg er overbevist over at vi er på riktig spor og er like sikker på at vi kommer dit, men da må vi ha samhold. Jeg vet at vi har sagt det før, men vi trenger det og jeg er sikker på at vi kun kan komme sterke ut av det. 

Man har gode og man har dårlige tider og den virkelige prøvelsen er når man har dårlige tider, når man ser deres virkelige karakter, styrke og hvordan de reagerer på tilbakeslag. Jeg har spurt spillerne «hvordan reagerer vi på tilbakeslag som lag? Kryper vi under en stein og ønsker ikke å bli sett eller kommer vi ut av det kjempene?» Jeg føler at vi kommer ut kjempende, en ønsker ikke å slutte og en kommer ut av det sterkere og gjør de rette tingene, avsluttet Howe.