Hva skal til for å holde plassen?

Med fire poeng på de første ni Premier League-kampene og ingen seire så langt – det ser ut til å bli en lang vinter på Turf Moor.

Alt håp er imidlertid ikke ute med tanke på å redde plassen i Premier League denne sesongen, men det må noen endringer til for å snu en så langt vond trend.

Problemet er ganske åpenbart, og ligger i antall mål Sean Dyches mannskap scorer. Går man tilbake ett år, til 0-2-tapet hjemme for West Ham i fjerde runde av Ligacupen den 29. oktober 2013, så teller vi syv kamper der klubben har scoret tre eller flere mål. Det er i grunn enda enklere, fordi det siste året har Burnley aldri scoret mer enn tre mål i en offisiell kamp.

Danny Ings fant veien til nettmaskene for første gang i Premier League i da Everton vant 3-1 på Turf Moor. Forrige sesong stod han for 22 av klubbens 72 Championship-scoringer, og 22-åringen må finne tilbake til scoringsformen for at Burnley skal være i Premier League neste august.

Sammen med Sam Vokes var Ings halvparten av Championships farligste angrepsduo forrige sesong. Vokes er for tiden langtidsskadd og ventes tilbake i full trening i midten av desember. Det er bittert og ekstremt uheldig for en nyopprykket klubb som Burnley. For at en nyopprykket klubb skal beholde plassen den første sesongen trengs ikke bare de beste spillerne fra forrige sesong, men også nyinnkjøpte spillere som leverer varene.

Dyche har en massiv oppgave foran seg for å redde Burnleys Premier League-plass. Bilde: Flickr
Dyche har en massiv oppgave foran seg for å redde Burnleys Premier League-plass. Bilde: Flickr

Burnley lider på begge disse punktene.

Sommeren ble ikke brukt like effektivt som en hadde håpt, og med Vokes ute er det for mye vekt på Ings sine skuldre. Det er imidlertid lov å håpe at den berømte ketchupeffekten skal slå til nå som Ings fikk sin første scoring.

Lukas Jutkiewicz var den eneste rene klassespissen som kom inn i sommer, men også han har magert med Premier League-fotball å vise til.

Om Dyche får hentet inn en spiss i januar-vinduet, en spiss som scorer mål, muligens en «targetman» som Leicester kjøpte i Leonardo Ulloa, så kanskje ting kan snu litt. Per dags dato er det for få mål, og derfor vinnes ikke kamper. Fem mål på ni kamper er nesten skandaløst lite.

Det første Dyche derimot kan gjøre, er å prøve og tette igjen bakover, så vi kan ha muligheten til å kanskje kontre inn et vinnermål. Seirene vil komme, men spørsmålet er bare om når og hvor mange det blir. Kommer målene og seirene for sent? Vil de andre lagene rundt nedrykksstreken være for langt foran før Burnley begynner å vinne kamper?

Håpet trenger ikke være helt ute enda. Det er fortsatt 29 kamper igjen å spille, og Sunderland, som så fortapte ut i februar forrige sesong, hadde en fantastisk sluttspurt som gjorde at de reddet plassen med et nødskrik.

Problemet er dog enkelt, som nevnt over. Ings & co må begynne å score flere mål. Vi må vinne uavgjortkampene og få noen trepoengere inn. Da kommer selvtilliten og vi kan bygge videre. En spiss i januar er også omtrent nødvendig. Du kan spille på Burnleys Premier League-kamper her ved å klikke deg inn på denne siden.