Ikke godt nok i sesongens siste kamp

(Burnley 1-2 Bournemouth): Først etter halvtimen begynte det å skje noe å Turf Moor og Chris Wood ga Burnley ledelsen mot slutten av omgangen. Annen omgang var underholdende med gode muligheter av begge lag og med kvarteret igjen utlignet King for the Cherries. På overtid utnyttet gjestene en tabbe av Kevin Long og Wilson satte inn nådestøtet.

Kun ett bytte for the Clarets i sesongens siste hjemmekamp der Chris Wood erstattet Ashley Barnes på topp. Hverken Scott Arfield eller Dean Marney var på benken. Det startet rolig på Turf Moor og de store sjansene uteble, først etter kvarteret spilt skapte Burnley kampens første halvsjanse som endte i hjørnespark, men det ble med det. Derimot var det gjestene som skapte kampens første mulighet i det 20.minutt når Fraser testet ut Nick Pope. Årets spiller Pope, avverget enkelt.

Gjestene fikk blod på tann og satte inn et offensiv uten å skape stort. The Clarets trengte en halvtime før de vartet opp med godt samspill og et fint angrep som Jack Cork (31′) fikk æren av å avslutte, men midtbanespilleren sendte ballen like til side for mål. Minuttet senere var Chris Wood skremmende nære en ledelse, men sendte ballen på utrolig vis over mål fra kort hold – linjedommeren var også framme med flagget.

Burnley begynte etterhvert å vise fram sine offensive sider og i kampens ti siste minutter fikk de se mye til ballen og var flinke til å bruke den effektivt. Høyt press og litt panikk i Cherries-forsvaret var det på tide for Clarets-jubel.

Halve Burnley var involverte i oppbyggingen av målet som etter flere pasninger havnet hos Westwood som klinket til – og bommet fullstendig – og traff foten til Chris Wood (40′) som fikk ballen til endre retning og utspilte keeper Begovic. 1-0 til Burnley og spissen tiende PL-mål siden overgangen fra Leeds forrige sommer.

I det 45.minutt sikret the Clarets seg omgangens siste hjørnespark som havnet hos Tarkowski, midtstopperen fikk sendte ballen mot mål, men Begovic hadde ingen problemer med å avverge forsøket. Lagene gikk dermed til pause.

Etter sidebytte var the Cherries på hugget og jaget en utligning, men det var Burnley som skapte sjansene med Wood (48′) og Lennon (53′). Like før timen sendte Eddie Howe ut friske bein i Gosling og Wilson. Like etterpå var Chris Wood liggende nede og trengte behandling, siden det ikke var nødvendig med noen sjanser ble Wood erstattet av Sam Vokes.

The Clarets fortsatte å presse gjestene og skapte noen store muligheter, men manglet enten en halv fot eller et halvt hode. Mings pådro seg en smell i duell med Ward og måtte byttes ut kort tid senere med Defoe.

Burnley hadde med skytsengelen med seg i det 65.minutt når Lennon prøvde å avklare Joshua Kings angrep, uten å lykkes, men det gjorde Matt Lowton. The Cherries skrek etter straffe og reprisebildene viste at Lennon var heldig som ikke fikk straffe imot, det ble kun et hjørnespark.

Det fortsatte med god underholdning på Turf Moor og der begge skapte sine muligheter, men i det 73.minutt fikk Bournemouth lønn for strevet. Jermain Defoe tvang fram en kjemperedning av Nick Pope og ga retur og etter noen berøringer havnet igjen hos Joshua King som sendte ballen i krysset. Denne gang var Pope sjanseløs. 1-1.

Bournemouth hadde ingen god dag på Turf Moor, rent skademessig, når Steve Cook tråkket over og hadde tydelig vondt, men kom seg ut på etterhvert. Samtidig erstattet Nahki Wells eventyreren med ti minutter igjen. Derfra og ut kampen var det veldig jevnt der begge lag prøvde å finne vinnermålet og hvis det skulle bli mål måtte det komme etter en feiltagelse.

Innbytter Wells fikk vist sin fart på kanten som ga the Cherries noe å jobbe med, mens Sam «snikende ullteppe» Vokes nesten fikk lurt inn 2-1 i det 88.minutt. Begovic var med på notene. Wilson (88′) og Wells (89′) skapte begge gode sjanser på hver sin banehalvdel før fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Burnley ville mest og skapte flest muligheter, men det måtte en tabbe til for at målet skulle komme.

Selvsikre Kevin Long skled i det han skulle sentre ballen og den snappet Jermain Defoe opp. Spissen satte fart sammen med Callum Wilson med Tarkowski på løp, Defoe sentret til Wilson som enkelt sendte Bournemouth i føringen. 1-2 på Turf Moor to minutter på overtid.

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Ward, Lennon, Hendrick, Cork, Westwood, Berg Gudmundsson (Wells 79), Wood (Vokes 60)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, N’Koudou, McNeil

Bournemouth: Begovic, Cook, Ake, Mings (Deofe 65), Fraser, Hyndman (Gosling 58), Surman, Daniels, Ibe, King, Mousset (Wilson 58)
Innbyttere: Boruc, Smith, Pugh, Taylor

Tilskuere: 20,720 (1,164)