Vil avslutte med seier

Søndagens hjemmekamp mot Bournemouth blir the Clarets siste denne sesongen og sjefen ønsker å avslutte på best mulig vis; ved å vinne foran egne fans. Scott Arfield og Dean Marney forlater som kjent Burnley i sommer og kanskje får fansen mulighet til å ta farvel med heltene. 

Foto: BurnleyFC.com

Kl 16 braker det løs på Turf Moor når tidligere Clarets-sjef, Eddie Howe og hans Bournemouth kommer på besøk og nåværende Burnley-sjef vil at Lancashire-laget skal avslutte på best mulig vis; ved å vinne foran hjemmefansen. Syvende plassen og Europa-plassen er sikret, så det er ikke så mye for the Clarets å spille om, bortsett fra ære. Et fullsatt Turf Moor venter.

– De har støttet laget hele veien, så jeg vil at vi avslutter deretter, poengterte Dyche. Jeg ser for meg at det kommer til å bli en hyggelig stemning og det spillerne en mulighet til å avslutte det hele i stil. Vi ønsker at spiller skal nye kampen. Vi har gjort det bra gjennom hele sesongen selv om det var en vesentlig glipp mot Arsenal, men det var første gang denne sesongen spillerne våre ikke hadde noe å spille for. 

Foto: BurnleyFC.com

– Nå er det noe så spille for i en annen forstand, siste hjemmekamp, fantastiske fans og vi vil avslutte med en seier. Vi forventer og vil ha en en god prestasjon og vil at spillerne ta imot kampen. 

– Jeg har fullstendig respekt for Eddie (Howe), hans mannskap og spillere. Jeg mener du har gjort en utmerket jobb. De har gode spillere og han fortsetter å få det beste ut av dem. Sesongen har vært litt tøffere enn de forrige med et par opp- og nedturer på veien. Jeg tror han har ventet på at spillerne han signerte forrige sesong vokste og forbedret seg, og det mener jeg han høster nå. Fra en managers ståsted, er dette en av de tøffeste sesongen, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

The Cherries på sin side har sikret seg Premier League-kontrakt neste sesong og blir værende for fjerde år på rad. Bournemouth-sjef Eddie Howe forteller at Burnley er prakteksempel på hvordan man kan forbedres.

– Jeg mener måten de har oppnådd suksess er en tilnærming vi må se nærmere på. De har hatt en utmerket sesong. Jeg mener spillerne og manageren deres, og alle med tilhørighet til klubben fortjener mye honnør for en veldig god sesong. De startet sesongen veldig bra med gode resultater mot store lag og holdt det gående, sa Howe.

Oppgjøret på Turf Moor blir også siste gang Clarets-fansen vil få mulighet til å se Dean Marney og Scott Arfield i en Burnley-trøye. Dyche hyllet nok en gang duoen for deres lojalitet til klubben med over 400 kamper til sammen og to opprykk, men understreker at begge må være friske for å få muligheten til å spille mot Bournemouth, men vil la dem få bestemme selv.

Foto: BurnleyFC.com

– Scott og Deano har vært utrolige spillere for denne klubben. Deano var her før meg og i løpet av min tid ankom Scotty. Jeg ønsker dem alt det beste fremover. Vi kommer til å ta en avgjørelse på kampdagen, men de må huske på at de også har karrierer etter søndag. Vi må være forsiktige med at de er glade for å delta, for tilfellet kunne vært annerledes. Vi er glade for å være i en posisjon der vi respekterer det fordi situasjonen tillater det. 

Samtidig retter Dyche en stor takk til alle involverte som var delaktige i the Clarets 7.plass – deres høyeste siden 1974 – og en plass i Europa League – første gang på over 50 år.

– Jeg har stor respekt for alle som har spilt for klubben i løpet av min tid her. Alle som har båret en Burnley-trøye, har lagt ned en innsats, de har alle vært villige til å lytte, jobbe og være flittige i jobben. Laget og vi kan takke de spillerne. De vil antageligvis ikke helt forstå hva det betyr for menneskene her, avsluttet Dyche.