Ingen rubler til Turf Moor

Turf MoorDagens Burnley Express skriver at Burnley FC har gjenopptatt samtaler med russiske investorer fra Moskva angående en investering i Lancashire-klubben. Temaet er ansett som såpass viktig at klubben tok bladet fra munnen og publiserte en pressemelding.

Foto: InstaClarets
Foto: InstaClarets

I følge lokalavisen Burnley Express (heretter kalt B.E) er Turf Moor-klubben angivelig i samtaler med russiske investorer om en investering i klubben. Dialogen ble først nevnt i desember, men virket lite troverdig og hadde lite rot i virkeligheten, men samtalene er gjenopptatt og heldigvis er det ikke snakk om en fullstendig overtakelse av klubben.

Tidligere direktør for, nå klubbens ambassadør og lidenskapelig Clarets-supporter, John Sullivan forteller til lokalavisen at samtalene stagnerte grunnet endringer i stryet, men er nå i gang igjen. Sullivan er for øyeblikket i Russland for samtaler med forretningsfolk fra hovedstaden angående en investering i million-klassen (pund, naturligvis).

Før årsskiftet ble lokale investoren og styremedlem Brendan Flood trakk seg fra styret, noe som sørget for at at dialogen med potensielle russiske investorer fikk et tilbakesteg. Styret forventer en utvikling etterhvert som sesongen nærmer seg slutten og etter at både stadion og treningsfelt blir kjøpt tilbake av klubben.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Russerne er fortsatt interessert, men vi fikk et tilbakeslag når Brendan Flood forlot klubben. Vi venter nå på å fullføre tilbakekjøpet av stadion og treningsfelt og samtalene vil forhåpentligvis bli gjenopptatt etter det. Begge styreformennene kommer til å være involvert i forhandlingene og hvis noe skal skje, så vil det bli etter sesongslutt. De ønsker at fansen skal vite at enhver innsprøytning av kapital vil kun være en kommersiell virksomhet og det er ingen planer om en fullstendig overtakelse, sa John Sullivan.

Nyheten satte følgelig spinn i Turf Moor-hjulene og klubben kom kort tid senere med en pressemelding.

– Verken meg selv, med-styreformann John Banaszkiewicz eller med-styremedlemmer Barry Kilby og Clive Holt har holdt noen som helst samtaler med russiske investorer angående potensielle investeringer i Burnley FC, sa styreformann Garlick. Mr. John Sullivan er en assistent av klubbens styre fram til mai 2013 – når hans rolle opphører. 

– Klubben har ikke forespurt John om noen handlinger vedrørende søk av nye investeringer, klubben han ikke kommentere Mr. Brendan Floods involvering i forhandlinger da han ikke er en styremedlem i Burnley FC etter Football League-reglementet. Til slutt, Burnley FC er alltid åpen for nye investorer, forutsatt det samspiller med styrets visjon, er passende og er i klubbens beste interesse og kan bidra til å oppnå vår mål som er opprykk til Premier League, sa styreformann Garwick.