Ings: – Stolt over the Clarets

Danny Ings pressekonferanseBurnleys spiss Danny Ings uttrykte sin stolthet over the Clarets etter en følelsesladet dag på KC Stadium. Ings ble den første spissen som scoret mer enn ti mål på over fire tiår i øverste divisjon etter en etterlengtet seier over Hull City som også ble nødestøtet for Lancashire-laget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Spissen nettet kampens eneste mål i det 63.minutt fra kort hold, men det var ikke tilstrekkelig til å forhindre nedrykket fra Premier League. Det var en følelsesladet dag for spissen som også ble den første til å score ti mål siden Ray Hankin og Peter Noble i 1975/16, men U21-spilleren føler at spillergruppen kan være stolte av seg selv etter en strålense prestasjon på fremmed gress.

– Jeg tror vi la situasjonen vi var i til siden, spilte med frihet og skapte mange sjanser, samtidig som vi forsvarte oss veldig godt, sa Ings. Det har vært en stund siden jeg har scoret, men jeg har vært i slike situasjoner tidligere og det har vært veldig tøft noe som er forståelig i Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det er ikke mange sjansene man får og det er viktig å utnytte dem. Det var viktig å score, men gleden ble litt borte siden vi rykker ned og på slike dager er det laget som gjelder. Vi vinner sammen, taper sammen og jeg er ekstremt stolt av lagkameratene mine. 

– Vi har prestert godt hele sesongen, selv når vi ikke maktet å sanke sammen resultater så kan guttene gå av banen etter kampen med hevet hode og vite at vi har gitt alt. 

Noe som har vært en varm potet de siste månedene er spissens fremtid hvis kontrakt går ut til sommeren. Målet ga spissen en gledesrus som han ønsket å uttrykke og gjorde så foran den tilreisende Burnley-fansen. Det var et symbol på hvor mye fotballklubben betyr for han, i følge han selv:

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Alle som kjenner meg personlig vet hvor mye denne klubben betyr for meg. Med kontraktinformasjonen så er det forståelig at mange har rykket litt på nesen, men jeg har mitt eget prosjekt i byen og Burnley kommer alltid til å ha en stor del i hjertet mitt. Jeg elsker denne fotballklubben. 

– Fansen har stått ved får side hele sesongen og med oss som underdogs i de fleste kamper, trengte vi den 12.mann og det har de vært. De har vært fantastiske hjemme og borte og jeg kan ikke takke dem nok, avsluttet Ings.