Innbytterne utgjorde forskjellen

bolton wanderersBurnley logo stor(Bolton 2-1 Burnley): Årets første Lancashire-derby besto av spenning og offensiv fotball der hjemmelaget kom til flest sjanser i første omgang, men lagene måtte si seg fornøyde da de gikk til pause.

Etter sidebytte tok det ti minutter før the Clarets kunne slippe jubelen løs når David Edgar sendte gjestene i føringen. Innbytterne som ble gjorde skulle vise seg å være den store forskjellen; både Craig Davies og David N’Gog puttet inn et mål hver seg og sørget for at Bolton omsider vant på eget gress.

The Clarets gjorde kun en endring fra forrige helgs lagoppstilling og det var David Edgar som erstattet skadde Michael Duff – som også ga plass på benken til Kevin Long. The Trotters som sliter farlig nær nedrykkstreken stilte med to kjente ansikter; Chris Eagles og Tyrone Mears.

Som forventet stilte de lilla- og lyseblå mannsterke og kunne vise til vel 3500 tilreisende fans. (Se bilde til høyre)

The Clarets første (halv)sjanse kom etter syv minutter og det var på hjørnespark som ble levert av Ross Wallace, men avslutningen i feltet var ikke like god. Ings viste strålende ferdigheter fem minutter senere og kunne ha klassifisert seg til rundens mål, men et solid forsvarspill av hjemmelaget sørget for at det fortsatt sto målløst.

Boltons første sjanse kom etter kvarteret og på et billig hjørnespark som Pratley kunne ha utnyttet bedre, men keeper Grant er ikke førstevalget mellom stengene uten grunn. Tyrone Mears ga det også et helhjertet forsøk minutter senere, men gode reflekser av el Kapitan Shackell som reddet på streken sørget for å holde kampen anspent.

Fra kvarteret til halvtimen kom mulighetene på løpende bånd – av begge lag. The Clarets’ største kom av Ross Wallace som burde ha sendt gjestene i føringen, men skuddet ble reddet på streken av Pratley etter 18 minutter. På motsatt side var the Trotters farlige på hjørnespark, men kunne ikke annet enn å irritere seg over Lee Grant som sto imot alt Wanderers sendte mot han.

Mot slutten av omgangen satte Bolton inn et massivt press, men det ble ikke annet enn magi av Grant, hjørnespark og skudd utenfor. I det kampen ble blåst av til pause  kunne fansen helt klart si seg fornøyde med en underholdende kamp på Reebok Stadium.

Etter sidebytte skulle det ikke ta mer enn ti minutter før jubelen kunne slippes løs; et Burnley-frispark ble levert av Ross Wallace mot feltet og høyest av alle var David Edgar som sendte ballen i nettet og sendte the Clarets i ledelsen. 55′.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig for elleve minutter senere (66′) var det helt lik situasjon på motsatt banehalvdel på hjørnespar, der innbytter Craig Davies utlignet for hjemmelaget. The Clarets skapte ikke nevneverdig mye etter målet og var for det meste på bakbena der de måtte forsvare seg og minutter senere kunne innbytteren ta ledelsen, men Grants kjemperedning sørget for at kampen fortsatt var åpen.

Det skulle vise seg å være innbytternes dag for hjemmelaget. 82 minutter var spilte når David N’Gog sendte Bolton i ledelsen etter en del klabb og babb i Burnley-feltet. Gjestene prøvde å svare, men klarte aldri å putte inn et nytt mål og dermed ble det et leit tap på Reebok Stadiim.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Edgar, Shackell, Marney, McCann, Wallace (Paterson 71), Austin, Ings (Vokes 84), Stanislas (Treacy
Innbyttere: Vokes, Long, Mills, Stock, Jensen
Gule kort: Trippier 84, Shackell 90+1

Bolton: Bogdan, Mears, Knight, Dawson, Alonso, Spearing, Pratley, De Ridder (C.Davies 60), Eagles (K.Davies 79), Chung-Yong, Sordell (N’go 60g)
Innbyttere: Ricketts, Ream, Vela, Lonergan
Gule kort: Knight 34

Dommer: Chris Foy