Sjefen om kontrakter og Forest-jobben

Sean Dyche pressekonferanseVintervinduet ble nylig lukket og the Clarets beholdt samtlige av sine spillere, foruten noen som ble sendt på lån. Neste utfordring for sjefen er å få flere av de nåværende spillerne til å forlenge med Lancashire-klubben, hvor flere nøkkelspillere står uten kontrakt til sommeren. Sjefen benyttet også anledningen til å understreke at det ikke var noe hold i ryktene om han og den ledige managerjobben i Nottingham Forest. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen fikk gledelige nyheter når Ross Wallace forlenget med the Clarets tidligere denne uken, noe som også innebar et kutt i lønna, men skotten trives godt i Lancashire og dermed var det intet vanskelig valg. Flere nøkkelspillere i Burnley-troppen står uten kontrakt i sommer; Brian Jensen, Chris McCann, Dean Marney, Lee Grant, Martin Paterson og Michael Duff er blant dem.

Som i enhver lagsport er det konkurranse om plassene og nevnte Jensen har funnet det vanskelig med spilletid for de lilla- og lyseblå, noe som åpner for at 37-åringen vil finne seg en ny arbeidsgiver til sommeren. Jensen skrev under en tolv måneders kontrakt i sommer, men det har ikke blitt mye spill mellom stengene for dansken som har måttet vike plass for Lee Grant som uten tvil er i sin beste sesong i Lancashire.

– Beistet er mer enn klok nok til å vite hvordan det fungerer med keepere; kun en kan spille og siden vi har vært her har Granty levertHans antall kamper uten baklengs har økt merkbart og beistet kjenner til opplegget, sa Clarets-sjefen om situasjonen rundt danske Jensen og forklarte nærmere rundt kontrakt situasjonen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi prøver. Vi er veldig fornøyd med Ross, men det er andre vi forhandler med og hjulene er i spinn. Vi er i dialog med samtlige på ett eller annet vis og det er en pågående situasjon til noen sier ja og får avtalen unnagjort.

– Tingen er at det er en blanding av flere forskjellige ting; det riktige finansielle nivå, det riktige for klubben og det riktige for spilleren. Klubben er midt i overgangen etter en finansiell periode og kontrakter må være hensiktsmessige, det må være en balanse av klubbens finansielle struktur og det pleier å ta tid.

– Det er alltid slik, det er yin og yang med kontraktsituasjoner. På den ene siden ønsker man å ha spillere i ro og og fokusert og på den andre siden så spiller de fortsatt for klubben, de spiller også for levebrødet sitt og alt annet som kommer. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Nylig ble sjefen koblet til sin tidligere klubb Nottingham Forest, men understreker at han nyter livet på Turf Moor og brydde seg lite om ryktene.

– Jeg så aldri det selv, det var et par meldinger som fløy og et par samtaler helt plutselig – som det pleier å være, men jeg bryr meg ikke for mye om slikt. Jeg nyter livet her og har hatt en god reaksjon fra folk her, fansen – som er viktig – og spillerne med det vi prøver å få til.

– Det er fortsatt mye å gjøre og det er fortsatt ting vi jobber med, det er mitt viktigste fokus, avsluttet sjefen.