Inspirerende start, men stygt tap

(Burnley 0-0 Chelsea): Det startet utmerket for Burnley med et mål av Odobert etter kvarteret. Et selvmål like før pause og en straffe imot etter sidebytte var starten som gjorde det vanskelig på Turf Moor.

Burnley tok i mot hardt-satsende Chelsea med deres stjernegalleri til dyst på Turf Moor. Kampen startet med litt fram og tilbake, men London-laget fikk etter hvert et lite grep om omgangen. Burnley så ut til å basere spillet sitt på raske overganger og kontringer i mellom robust forsvar. Palmer (8′) forsøkte seg på et et skudd fra 18-19 meter, men skuddet truet aldri Trafford i mål.

Sterling (13′) sendte et skudd utenfor og Burnley starten veldig fin offensiv. Trafford ga til Vitinho som kom seg fremover og sendte til Brownhill, som sendte videre til Foster. Sistnevnte fosset mot feltet, dro på seg noen forsvarere og fant Wilson Odobert i feltet. Unggutten kjørte en frekk en og sendte ballen mellom bena på Cucurella og rett i mål! Turf Moor eksploderte! 1-0 i det 14.minutt.

The Clarets kunne ha økt til 2-0 i det 21.minutt og igjen var det Odobert. Rollene endret seg litt midtveis i omgangen og Burnley fikk se mer til ballen. Sterling (34′ og 36′) og Palmer (39′) kom til noen sjanser uten å overliste James Trafford som hadde en god kamp mellom stengene.

Chelsea fikk et unødvendig frispark i det 41.minutt og ballen havnet hos Sterling på kanten som fosset mot feltet. Derfra la han inn fra skrå vinkel og traff kneet til Ameen Al-Dakhil. Ballen endret retning og gikk i mål. Uheldig av forsvareren, men 1-1 på Turf Moor. Respekt til Chelsea som også dempet feiringen.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter som bød på frispark, gult kort og offside før lagene ble sendt i garderoben. På vei i garderoben kranglet Chelsea-manager Pochettino med dommeren og fikk gult like etter sidebytte.

Annen omgang startet med bytter hos begge lag. I det 47.minutt duellerte raske Sterling med raske Vitinho, der sistnevnte taklet Sterling på streken. Dommeren pekte på straffemerket. VAR sa ikke i mot og avgjørelsen sto. Cole Palmer sendte ballen i høyre hjørne, Trafford gikk til venstre, 2-1 til Chelsea i det 49.minutt.

The Clarets økte presset og var på hugget. Odobert (54′) tvang fram en sterk redning av keeper Sanchez hvorpå Lancashire-laget leverte et svakt hjørnespark. Fernandez (58′) forsøkte på et skudd uten at det skremte Trafford nevneverdig. Rundt timen sendte Kompany utpå friske bein med et trippelt-bytte.

I det 64.minutt satset Burnley fremover der Berge mistet ballen på midtbanen. Gallagher fosset fremover og fant Raheem Sterling på løp langs venstre flanke og klinket ballen i nettet fra skrått hold. VAR måtte inn og sjekke om han var i offside, noe Sterling ikke var og målet sto. 3-1 til Chelsea.

Det skulle bli verre for the Clarets i det 74.minutt. Chelsea avverget et angrep i eget forsvar som sendte Sterling på løp langs kanten. I det han nærmet seg feltet, sendte han ballen over på motsatt side til Palmer, som fant Nicholas Jackson midt i feltet. Han fikk tid til å vende og sendte ballen i nettet. 4-1 til Chelsea.

Odobert (77′) fikk til et skudd før Burnley fikk frispark og tre hjørnespark på rad. Koleosho (81′) var eneste som fikk skapt til noe. Selv om kampen i praksis var over, ga Burnley seg ikke og presset på. Fjerdedommeren la til syv minutter og Foster (90+5′) var den eneste som fikk til et skuddforsøk. Etter tre hjørnespark i sluttminuttene blåste dommeren av kampen.

Burnley: Trafford, Vitinho (Roberts 59), Al-Dakhil (O’Shea 45), Delcroix, Taylor, Berge, Cullen (Ramsey 60), Brownhill, Odobert (Bruun Larsen 78), Foster, Tresor (Koleosho 60)
Innbyttere: Muric, O’Shea, Roberts, Cork, Koleosho, Ramsey, Amdouni, Bruun Larsen, Rodriguez
Gule kort: Odobert 38

Chelsea: Sanchez, Colwill, Silva, Disasi, Curcurella, Fernandez, Caicedo, Gallagher, Sterling (Mudryk 82), Broja (Jackson 45), Palmer (Maatsen 85)
Innbyttere: Petrovic, Gilchrist, Chukwuemeka, Maatsen, Madueke, Mudryk, Ugochukwu, Jackson, Matos
Gule kort: Curcurella 26, Fernandez 27, Silva 45+1, Pochettino (46), Caicedo 73