Sesongens første tre poeng!

(Luton 1-2 Burnley): Lyle Foster sendte Burnley i føringen etter en god første omgang. Luton presset på gjennom hele annen omgang og fikk en fortjent utligning, men gleden ble kortvarig når Jacob Bruun Larsen tok tilbake ledelsen like etter avspark og sørget for at tre poeng gikk til Lancashire.

Det startet med to lag som begge var på hugget og jaget en seier. De store sjansene uteble innledningsvis, men Mpanzu (14′) var første til å teste ut skuddfoten etterfulgt av Foster (16′). Derfra ble det litt mer spennende. Brownhill (28′) og Amdouni (29′) ga bortefansen noe å lage stemning for.

Ogbene (32′) og Brown (33′) prøvde seg på motsatt side, men heller ikke de klarte å endre måltavlen. Første omgangen bar preg av veldig mange frispark begge veier med gode dueller. Klokken tikket mot pause og fjerdedommeren signaliserte tre tilleggsminutter.

I det andre av disse løsnet det omsider for Burnley. Trafford ga ballen til Al-Dakhil, som fant Cullen. Midtbanespilleren vendte og sendte kula perfekt til Sander Berge, som tok et par skritt og sendte kula videre til Lyle Foster (45+2′) på løp mot mål. Spissen gjorde ingen feil og sendte Burnley i føringen! 1-0!

Annen omgang ble startet med en tidlig sjanse av Koleosho (46′). Brownhill (47′), Morris (48′) og Brown (49′) forsøkte seg de påfølgende minuttene uten at det endret stillingen. Hjemmelaget kom nære en utligning i det 63.minutt når Brown tvang fram en redning på streken av Cullen. Enorm redning av midtbanegeneralen.

Luton presset på og jaget en utligning til publikums glede. Morris ble profesjonell taklet av Beyer i 16-meteren til Burnley hvorpå hjemmepublikumet skrem høylytt etter straffe, men dommeren lot seg ikke imponere. Mye av spillet de påfølgende minuttene foregikk på Burnleys halvdel og the Clarets forsvarte seg heltemodig.

Burnley jobbet hardt og med litt over kvarteret igjen kom de første byttene for gjestene. Bruun Larsen og Ramsey ble sendt utpå. Jordan Beyer var en kjempe i forsvaret og gjorde det vanskelig for enhver som ville komme seg forbi.

Hjemmelaget presset og presset. Etter utallige forsøk fant de den lille luken som trengtes. Et langt innlegg mot Burnley-feltet ble vunnet av Burke som stusset videre til Elijah Adebayo som dempet, vente og satte inn utligning i det 84.minutt. 1-1!

Gleden ble mildt sagt kortvarig. Det var så vidt hjemmefansen hadde rukket å sette seg ned, hadde Burnley sparket i gang fra midtstreken. Ballen havnet hos Jacob Bruun Larsen på kanten, som driblet seg forbi Luton-forsvarer, kom seg til hjørnet av feltet og sendte en verdensklasse-curlet skudd i det lengste hjørnet! For en dramatikk og 2-1 i det 85.minutt!

Fjerdedommeren signaliserte syv tilleggsminutter. Innbytter Ramsey ble byttet ut i det 93.minutt, usikkert om det var et taktisk bytte eller skade på unggutten. Lockyer (90+7′) noterte seg kampens siste forsøk, men skuddet gikk like til side for mål og det endte med sesongens første seier for the Clarets!

Luton: Kaminski, Mengi, Lockyer, Bell (Burke 20), Kabore (Adebayo 61), Nakamba, Mpanzu, Doughty, Brown (Chong 68), Ogbene, Morris
Innbyttere: Krul, Burke, Giles, Johnson, Andersen, Berry, Adebayo, Chong, Woodrow
Gule kort: Brown 36, Burke 58, Chong 90+1, Nakamba 90+2

Burnley: Trafford, Taylor, Beyer, Al-Dakhil, Roberts, Brownhill, Cullen, Berge, Foster (Rodriguez 79), Amdouni (Ramsey 73) (Delcroix 90+3), Koleosho (Bruun Larsen 73)
Innbyttere: Muric, Delcroix, Vitinho, Cork, Odobert, Ramsey, Bruun Larsen, Rodriguez, Tresor
Gule kort: Roberts 65, Taylo 90+4