Vanskelig dag mot Newcastle

(Newcastle 2-0 Burnley): The Clarets fikk det vanskelig mot Newcastle. Gjestene hadde noen perioder med fint press, men klarte aldri å hevde seg mot Eddie Howe sitt mannskap.

Burnley var tidlig på hugget og i det 3.minutt utnyttet Koleosho at Burn skled og mistet kontroll på ballen. Vingen snappet dermed opp kula og fosset fremover mot feltet hvor han la inn til Amdouni som klinket til og tvang fram en kjemperedning av Pope. Sisteskansen ga retur og Berge fulgte opp, men sendte ballen utenfor.

Hjemmelaget gjorde noen småfeil her og der, som ga Burnley blod på tann. I det 13.minutt vant Trippier en duell mot Ramsey, og sendte ballen mot Miguel Almiron. Spissen har masse tid og rom til å ta noen steg og sende av gårde et meget pent skudd mot lengste hjørne. 1-0 til Newcastle. Liten kalddusj for the Clarets som hadde god kontroll i åpningsminuttene.

De påfølgende minuttene var det Newcastle sin tur til å ha blod på tann. I det 27.minutt kunne det stått 2-0. Isak var plutselig alene med keeper Trafford, sistnevnte fosset fram og rotet det litt til for Isak, som fikk en mulighet til foran åpent mål, men sendte ballen like til siden..

I det 35.minutt var det Anderson sin tur til å prøve lykken når Longstaff la inn til bakerste stolpe. Anderson tvang fram en sterk redning fra Trafford etterfulgt av Roberts som reddet på streken.

Fram mot pause hadde hjemmelaget grei kontroll på kampen og Burnley hadde ikke samme offensivitet som kampens åpningskvarter. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter. Anderson (45+2′) noterte seg et skuddforsøk, som Trafford reddet og omgangen ble blåst av og lagene trasket i garderoben.

Like etter sidebytte var Trippier (46′) nære et tidlig mål, men skuddet ble blokkert av Beyer to-tre meter fra mål. De påfølgende ti minuttene presset Newcastle på og jaget et mål nummer to, mens the Clarets forsvarte seg godt.

Like før timen sendte Vincent Kompany ut Rodriguez og Bruun Larsen. Tidligere Claret Kieran Trippier gjorde livet vanskelig for Burnley på kanten og leverte det ene innlegget etter det andre mot feltet. Newcastle praktiserte litt mer eksplosive kontringer, mens Burnley foretrakk å være litt mer tålmodige i oppbyggingen.

Newcastle sendte utpå Joelinton like etter timen, men han fikk ikke mer enn fem minutter på banen, omkring tre minutter med aktivt spill, før han måtte byttes grunnet skade.

Rodriguez (69′) og Cullen (69′) skapte en dobbelt-sjanse like etter at Odobert kom utpå banen og viste hva han er god for på kanten. Gordon (72′) sendte et skudd på Trafford og i det 74.minutt var Al-Dakhil upresis med taklingen på Anthony Gordon i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Alexander Isak posisjonerte seg ved straffemerket. Svensken sendte ballen til høyre, mens Trafford gikk til venstre. 2-0 til Newcastle i det 76.minutt.

Odobert (78′) tvang fram et hjørnespark som Al-Dakhil (79′) sendte på Pope, men på det andre forsøket fra flagget klarerte hjemmelaget og kontret, noe som ledet til to hjørnespark på motsatt side.

I sluttminuttene ble Zaroury og Vitinho sendt ut i et siste forsøk på hente hjem et trøstemål. Isak (90′) forsøkte seg rett før fjerdedommeren la til seks tilleggsminutter. Det ble noen halvhjertede forsøk av begge lag, men det ble aldri noen nettkjenning og kampen endte med seier til hjemmelaget.

Newcastle: Pope, Trippier, Lascelles, Schar, Burn, Guimaraes, Longstaff, Anderson (Joelinton 63) (Tonali 68), Almiron (Murphy 90+5), Isak (Livramento 90+5), Gordon
Innbyttere: Dubravka, Dummett, Livramento, Ritchie, Targett, Hall, Joelinto, Murphy, Tonali
Gule kort: Anderson 18

Burnley: Trafford, Al-Dakhil, Roberts (Vitinho 87), Beyer, Taylor, Brownhill, Cullen, Berge (Zaroury 87), Ramsey (Odobert 67), Amdouni (Rodriguez 58), Koleosho (Bruun Larsen 58)
Innbyttere: Muric, O’Shea, Vitinho, Cork, Odobert, Bruun Larsen, Rodriguez, Tresor, Zaroury
Gule kort: Amdouni 29, Beyer 40, Taylor 52, Cullen 83