Intervjuer etter første treningskamp

The Clarets viste ingen nåde i deres første oppkjøringskamp mot FC Grossklein når østerrikerne ble feid til side med hele 8-0!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

To mål av Marvin Sordell, Lukas Jutkiewicz og Ashley Barnes la standarden i en kamp der Scott Arfield og unge Jason Gilchrist også kom på scoringslisten under glovarme vilkår.

– Vi trengte en kamp og mente dette var passene og guttene gjorde alt riktig med en veldig god holdning, sa sjefen. Det var den varmeste begivenheten jeg kan huske å ha vært involvert i, det var også mange Burnley-fans som tok turen som var fantastisk og det tror jeg de innså også. Det må ha vært 33 grader og kvelende, men det er en del av en sesongoppkjøring, det var noen virkelig gode glimt av spill og på dette stadiet er det snakk om å gi dem følelsen av det igjen. 

– Vi har en veldig god, redelig og respektfull gruppe her og jeg tror ikke de nye spillerne trengte å slå seg til to som spillere. Vi så at det skjedde veldig raskt med de nye, men de må fortsatt løpe utpå og prestere, spesielt i en kamp som dette mot liten motstand slik vi møtte. Spillere gjør fortsatt det de vil, spesielt spissene og det var fantastisk for Lukas og Marvin å score der begge så gode ut og gled godt inn i laget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Treningsleiren var verdt det. Vi fikk spillerne tilbake noe tidligere for testing og forsikret oss at de og kroppene deres er klare. Tro meg, det er en lang sesongoppkjøring, så det å kunne reise vekk og bare ha et avbrekk, stykker opp en slik periode. De vet av når de reiser avgårde så kommer de til å jobbe hardt og det gjorde de helt klart. Det er godt dokumentert at vi liker å ha en veldig hard dag når vi er på treningsleir, det var en gyllen mulighet til å ha det også fordi det gjelder det mentale og lagbygging.

– Det var bare en dag til å teste spillerne mentalt og fysisk. Resten av tiden er det fotball-fitness, men så er det viktig å gi dem spilletid så nå reiser vi hjem og bygger på det til neste kamp der det taktiske vil starte så raskt vi er tilbake. Denne tidlige fasen av oppkjøringen en mest fysisk der de driver mye med fotball, men det er alt en oppbygging av det fysiske, å få den sterke fysikken. Når vi returnerer til Burnley starter vi på det taktiske og hvordan lag opererer. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sommerens forsterkninger Marvin Sordell og Lukas Jutkiewicz fikk begge en pangstart med to mål hver, selv om det var deres uoffisielle mål for klubben. Ashley Barnes viste også magi med sine to scoringer, men Sordell forteller at det ikke er noe galt å ha en vane for å finne nettet.

– Det er godt å finne mål så raskt, jeg er her nå og vil jobbe hardt og gjøre det jeg kan for å vise at jeg er klar og finne min plass i laget og vær en del av gruppenAlt i alt er det en spiss’ viktigste jobb å score mål og det blir vi dømt etter, jeg ønsker å score så mange mål som jeg kan og hjelpe laget med å vinne kamper. Jeg har slått meg til ro raskt, det er en herlig gruppe her og det gjør det lettere enn å måtte finne seg i et lagmiljø. Det har vært en god uke, en tøff uke, men godt å få tilbrakt tid med guttene og bli kjent med dem – alt det harde arbeidet vi har lagt ned gir oss et godt grunnlag for sesongen, sa Sordell.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er alltid fint å score mål og disse kampene er for det meste om å finne tilbake til formen, men selvfølgelig så vil man starte best mulig. Jeg ville komme inn før vi reiste avgårde fordi det er en flott mulighet til å slå seg til ro med gruppen. Det har vært en god uke og det er alltid godt å finne noen gode vaner og få et par mål. Jeg er glad for at vi hadde «the gaffers day» (intens mental og fysisk test av spillerne), det er noe han liker og det virket for guttene forrige sesong. Det er mer en mental utfordring enn noe annet, avsluttet «the Juke».