Jutkiewicz signerer!

Burnley forsterker med sin syvende spiller denne sesongen når Lukas Jutkiewicz ble hentet til Turf Moor fra Middlesbrough.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

25-åringen skrev under en tre-års avtale med de lilla- og lyseblå og blir dermed enda et tilskudd i Sean Dyches’ angrep. Jutkiewicz er et produkt av det vellykede Southampton-akademiet og gikk til Swindon Town i 2006 hvor han fikk sin debut som 17-åring og ble hentet til Everton året etter. Angriperen tilbrakte forrige sesong på lån hos Bolton der det ble syv mål på 20 kamper. Etter låneopphold hos Plymouth, Huddersfield og Motherwell, gikk turen til Coventry i 2010 hvor det ble 18 mål på 67 kamper.

Derfra gikk turen til Middlesbrough først på lån og deretter permanent etter å ha imponert på Teesside. Forrige sesong tilbrakte han tiden i Lancashire og Bolton der det ble syv mål på 20 kamper. Jutkiewicz blir dermed den andre spissen som ankommer Turf Moor denne sesongen etter at Marvin Sordell ble hentet tidligere i sommer, noe som gir sjefen et godt utvalg på topp.

Vi ser fram til å ha han i gruppen og vil få han til å føle seg velkommen her. Jeg mener det fortsatt er utvikling i Lukas, han er 25 år og har vært rundt litt og avsluttet forrige sesong veldig sterkt, sa sjefen. Jeg føler det venter enda mer og han kommer til å være sulten etter mer, han kommer til å jobbe hardt med en god gruppe som alle er sultne, ikke bare etter å oppnå ting, men også til å presse seg selv som individer. Det er en stor del av mentalitetn vår og han kommer til gli rett inn.

Han er fysisk spiller som kan holde ballen og er flink til å samspill. Vi tror det er mange mål i han og han har en veldig lik historie som Sam Vokes hvor han alltid har gjort det bra og vi ønsker at han skal bygge på det han har utrettet. Det er et bra utvalg på det området der alle spillere tilbyr forskjellige ting i laget og vi er begeistret for hvordan det utvikler seg, avsluttet sjefen.