Kapteinens mål: topp seks

El kapitan Chris McCann forteller til lokal media at målet klubben har satt seg fremover er en topp seks-plassering og første hinder er Doncaster som kommer til Turf Moor, andre juledag. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets er i god form den siste tiden og kan vise til fire seire på fem forsøk i ligaen, der tapet kom mot Portsmouth – på hjemmebane. Det er nettopp på hjemmebane at manager Howe og hans lilla- og lyseblå arme har en jobb å gjøre, for det har vært fem tap på Turf Moor denne sesongen og slikt kan ikke et lag som har opprykksambisjoner holde på.

Turf Moor har tidvis vært kjent som en festning for the Clarets, men siden Owen Coyles klubbytte til Bolton har det ryktet distansert seg stadig mer fra realiteten. Tidligere denne uken var forsvarer David Edgar ute i media der han håpet å kunne gi fansen tre poeng i julegave – samme innstilling har McCann.

Vi har vært inkonsistente hjemme og hvis vi kan snu det, tror jeg ikke vi er langt unna, fortalte kapteinen. Jeg vet ikke hvorfor det er slik når vi spiller hjemme, kanskje er det formen vi hadde i begynnelsen av sesongen som sitter igjen og vi fortsatt er litt nervøse? 

Foto: BurnleyFC.com

Vi har ikke noen gode tall å vise til på hjemmebane og muligens fordi vi er et ungt lag og ting har ikke gått i vårt favør har vi blitt mer nervøse. Men vi har gjort det utrolig bra på bortebane og hvis vi kan ta med oss borteformen på hjemmebane, der vi vinner to-tre kamper etter hverandre, tror jeg det vil utgjøre en enorm forskjell for oss. 

La oss håpe at vi kan heve den formen i de kommende juletidene, noe som ikke har vært vår sterkeste periode de siste årene. Klarer vi å få et par seire på rappen, tar det ikke lang tid før vi er der oppe innen januar-februar. Flesteparten av kampene vi har vært nære å vinne – foruten Middlesbrough-kampen der vi ikke spilte nevneverdig bra. 

Vi fikk en god seier på lørdag og får vi poengene mot Doncaster, blir det bra. Jeg tror at når julen er over har vi tre kamper vi bør vinne og hvis vi skal få til noe i år, så må det bli det – jeg tror vi kan få med oss alle poengene fra de kampene. 

Vi kan beseire Hull på deres hjemmebane og jeg tror vi skylder Leeds etter at de scoret mål mot oss sist. Det blir en spennende tid og hvis vi kan være blant toppen mot slutten av januar har vi en genuin mulighet.

Vi har vært veldig avhengige av Jay og Chas (Charlie Austin) til å score og det er bra at de kan senke presset til seg selv litt, vitende at målene kan komme fra alle hold. Jeg mener alle trenger å putte inn noen mål og hvis du kan hente dem fra hele banen, da er vi på et vinner-spor, avsluttet kapteinen.