Keane om etterlengtet spilletid

Michael Keane pressekonferanseLeiesoldat Michael Keane mener the Clarets forbedrer seg for hver kamp og ser fram til oppgjøret mot Queens Park Rangers idag. Forsvareren innrømmer også at han måtte være tålmodig og jobbe hardt for å kunne få sin sjanse for førstelaget – nå som han er der, vil han ha mer!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Keane har fått starte to ganger for de lilla- og lyseblå, Aston Villa og Newcastle Utd og har gjort sitt for at the Clarets er ubeseiret på fire kamper. Forsvareren forteller at laget høster goder etter konsistente prestasjoner som i sesongstarten ikke ga resultater.

– Jeg tror lagets tro har begynt å vokse enda mer for hver kamp og prestasjonene forbedres, poengterte Keane. Vi har lært våre lekser fra sesongens tidligere kamper og har i det siste fått gode resultater, vi reiser nå til QPR og vet at det blir en tøff kamp, men en vi kommer til å tilnærme oss kampen slik vi har tilnærmet oss alle andre kamper. 

– Vi kommer til å analysere hvordan de er og kommer til å spille kampen med selvtillit etter tre eller fire gode resultater på rad, vi vet at vi er kapable til å slå dem når vi har dagen og må forsikre oss at vi har den dagen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael har som nevnt innledningsvis fått spille to kamper på rad i lys av navnebror Duff’s fravær, en posisjon som er vanskelig å bryte seg inn i da Shackell og Duff stiftet et imponerende samarbeid forrige sesong, som de har tatt med seg inn i denne sesongen. Dermed har forsvarer måttet smøre seg med tålmodighet, men U21-spilleren har aldri tvilt på at muligheten skulle komme dersom han.

– Jeg tror nok det har vært en blandet reise for meg hvor det har vært litt frustrasjon i form av manglende kamper i begynnelsen, men har kost meg den siste tiden. Jeg forventet å måtte vente og visste at jeg måtte være tålmodig, gutta (Duff/Shackell) gjorde det veldig bra når jeg ikke spilte og jeg var klar over jeg ikke klarte å gå rett inn på laget. 

– Jeg visste også at før eller siden så ville jeg få sjansen min og måtte være klar for den, derfor måtte jeg trene hardt. Som fotballspiller ønsker man å spille kamper og når man begynner å få kamper og oppnår gode resultater, så godter man seg enda mer og det er det jeg gjør nå. Det var et stort steg for meg å få min første start i Premier League og jeg følte jeg gjorde det bra, men det er fortsatt rom for forbedring ettersom Premier League er nytt for meg. Jeg håper å kunne lære nye ting hver kamp og bli bedre og bedre, la Keane til.

Forsvareren ser også fram til å kunne spille mot sitt idol, nemlig Rio Ferdinand, en solid midtstopper som gjennom mange år regjerte i forsvarsrekken til Manchester United før han i sommer byttet til Queens Park Rangers.

– Jeg ser fram til å se han denne helgen og det ville være herlig å spille mot han, han er en av dem jeg kan ringe når som helst og spørre om råd. Han har alltid vært der for meg og det er jeg takknemlig for, avsluttet forsvareren.