Dyche: – Mentaliteten vår vokser

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-manageren mener at the Clarets blir sterkere og sterkere for hver kamp i det Lancashire-laget reiser til Loftus Road og møter et QPR-lag som også kjemper i nedre delen av tabellen. Dyche benyttet også anledningen til å fortelle litt om klubbens økonomiske situasjon og sa noen ord om forventet aktivitet i januar. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har plukket opp åtte poeng på de fire siste kampene i ligaen med seier mot Hull og Stoke, mens det har endt med uavgjort mot Aston Villa og Newcastle. De lilla- og lyseblå tar idag turen til vest-London hvor de skal møte Queens Park Rangers som tok turen opp med Burnley og Leicester i sommer og som i likhet med opprykkslagene befinner i bunnen av tabellen.

Sjefen vedlikeholder lagets innstilling i forkant av hver kamp, men innrømmer også at spillernes selvtillit vokser i takt med utviklingen deres.

– Jeg mener at beskjeden vi har sendt ut, har vært den samme, sa Dyche og utdyper; Tidligere i sesongen ble det gjort mye ut av vi ikke vant, men jeg har hele tiden sagt at våre prestasjoner var gode og at vi må gjøre enda mer enn bare å prestere godt på dette nivået, noe jeg mener vi har klart. Mentaliteten vår er god og vokser med faktum at spillerne ikke bare vinner og sikrer poeng, men spiller i Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er ganske tilsynelatende for øyeblikket, men det er kun for øyeblikket. Det er mange kamper foran oss og QPR er først ut, vårt hovedfokus er på prestasjons-nivået. Vi tror på det og snakker mye om det med god grunn, fordi at hvis man presterer riktig så garanterer det ikke noen ting, men det gir deg en bedre sjanse og det tror jeg vi har sett denne sesongen.

Tidligere denne uken kom det en pressemelding fra klubben om deres finansielle situasjon og sjefen gjentok atter en gang at klubben har penger tilgjengelige til januarvinduet, men fortsetter å se på det store bildet og er realistisk rundt potensielle spillere.

– Jeg føler at vi har prøvd å være ærlige hele veien, både meg selv og styret, det er ikke noe skalkeskjul – det er realiteten og det er alt. Det var penger tilgjengelig i sommer og vi brukte noe av det, det var, men det betyr ikke at det var flere titalls millioner. Det var et beløp større enn det styret følte trengtes for å holde klubben i en sterk finansiell situasjon, men det har allikevel gitt meg mulighet til å forbedre laget på grunn av kravene til Premier League.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Den sjansen kan muligens dukke opp i januar, vi er klare over at det er et tøft marked, enda tøffere enn i sommer. Men spillerne må fortsatt passe inn i klubbens modell og det er et beløp som tillater oss å jobbe i markedet, men det er ikke titalls millioner fordi det ville ruinere klubbens fremtid, det er enkel økonomi og gjelder helt klart for denne klubben. 

– Det er en pågående ting og ingen ønsker å handle i panikk, det hender fra tid til annen på grunn av skader, karantener eller hva enn det måtte være og det er vi klare over, men ingen ønsker en slik situasjon. Vi tenker lenger enn januar og det må man gjøre om dagen, det er ikke bare snakk om å forbedre rekrutteringen.

– Det er mange klubber der ute som er langt foran på det vi prøver å oppnå denne gangen, men over tid så håper vi ikke bare å ta igjen, men bygge opp et rekrutterings system som vil være av stor verdi for klubbens fremtid, poengterte sjefen.