Kun uavgjort mot Villa

Aston VillaBurnley logo stor(Burnley 1-1 Aston Villa): Danny Ings noterte seg nok et mål i Premier League etter å ha satt inn straffe og utlignet for the Clarets mot slutten av annen omgang i en kamp der stanga sto i veien flere ganger.

Aston Villas Joe Cole sørget for å gi gjestene ledelsen mot slutten av første omgang og ga gjestene et håp om å skrive ny historie på Turf Moor, men slik gikk det ei.

Burnley startet med kun en endring fra forrige runde og det var Michael Keane som erstatte skadde Michael Duff i midtforsvaret, Scott Arfield var friskmeldt i forkant av oppgjøret, men lojale Dyche lot Michael Kightly starte kampen. For Villa sin del, valgte manager Paul Lambert å starte med Joe Cole.

Kampen startet friskt med muligheter fra begge lag der Joe Cole, Dean Marney og Michael Kightly kom til de første sjansene innen kvarteret var spilt. George Boyd var som vanlig plagsom mot sine motstandere og skapte muligheter. Sjansene fortsatte å komme med blant annet Agbonlahor og Cleverley uten å skremme Tom Heaton nevneverdig.

I det kampen roet seg gradvis ned bør Villas Andreas Weimann spillet på høyrekant, fosset fremover og serverte kula til Joe Cole som på bakerste stolpe sendte ballen bak Tom Heaton og sendte gjestene i føringen i det 37.minutt. The Clarets prøvde å svare umiddelbart anført av en offensiv Danny Ings, men kula ble avverget av Guzan. De lilla- og lyseblå opprettholdt presset fram til pause, men måtte gå i garderoben ved å ligge under.

Etter sidebytte fortsatte Burnley der de slapp, med et høyt press og skapte problemer for Villa. Ings serverte George Boyd og sistnevnte burde ha utlignet, men Alan Hutton avverget i siste liten. Ti minutter uti omgangen trodde alle at det skulle stå 1-1, Ings leverte til Kightly på høyrekanten som nesten alene med keeper sendte kula mot keeper Guzan som produserte en fenomenal redning og avverget.

Villas taktikk var kontringer og Tom Heaton ble testet vet noen anledninger, blant annet ved Ahsley Westwood like før timen. Ikke lenge etter ble friske bein satt utpå; Lukas Jutkiewicz og Scott Arfield entret Turf Moor og the Juke fikk nesten en drømmestart når Kieran Trippiers – som vanlig – utmerkede innlegg nesten gikk i mål takket være innbytteren.

Gjestene virket å ha kontroll på Burnley, til tross for flere farlige situasjoner imot i det kampen gikk inn i de siste ti minuttene. Hardtkjempende og entusiastiske Burnley jobbet fremover og igjen var the Juke instrumental nå han ble felt av Jores Okore i feltet. Dommeren blåser, jogger fremover og peker på krittmerkethjemmefansens puls øker i det 87.minutt. En liten prat mellom Jutkiewicz og Ings ender med at sistnevnte skal prøve seg; tar løpefart, Guzan hopper til siden og Ings setter ballen i midten; 1-1 og the Clarets hadde utlignet på Turf Moor.

Det ble et enormt press av Burnley i sluttminuttene der både Jutkiewicz og Ings kunne ha sendt hjemmelaget i føringen, men både stanga og uflaksen sto i veien. Selv om det kun ble poengdeling, så har Burnley all grunn til å være fornøyde med seg selv, syv poeng av ni mulige på tre kamper er absolutt ikke noe å forakter, samtidig som deres gode form mot Villa opprettholdes.

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Ward; Boyd, Marney, Jones (Wallace 83), Kightly (Arfield 65); Ings, Barnes (Jutkiewicz 65).
Innbytere: Gilks, Long, Mee, Sordell.
Gule: Kightly, Marney, Barnes

Aston Villa: Guzan; Hutton, Okore, Clark (Lowton 90+5), Cissokho; Westwood, Sánchez; Weimann (Richardson 78), Cole (Grealish 67), Cleverley; Agbonlahor.
Innbyttere: Given, Bacuna, N’Zogbia, Robinson.
Gule: Cleverly, Hutton, Okore

Dommer: Graham Scott
Tilskuere: 19910 (4046 A.V)