Keane: – Riktig å signere for Burnley

Michael Keane pressekonferanseMichael Keane var en meget fornøyd, ung mann når han snakket med pressen etter å ha skrevet under en tre- og et halvt års kontrakt med Lancashire-klubben idag. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

U21-forsvareren ble hentet på et lån som etter planen skulle gå ut nå i januar, men etter å ha imponert mange ved siden av kaptein Shackell – som følge av en skade på Michael Duff, valgte Keane å bytte klubb. Etter 12 år i Manchester United forteller det kommende bursdagsbarnet at det var på tide å finne ny arbeidsgiver.

– Det føles godt og jeg er veldig begeistret over å være her, det var en stor avgjørelse å forlate en klubb som United hvor jeg har vært så lenge. Det føltes som rett tidspunkt å flytte på seg og jeg er henrykt over å ha sjansen til å gjøre det her.

– Jeg har ikke hatt hellet med meg de stedene jeg har vært på lån og kunne hatt muligheten for førstelag-spill i United, men jeg har hatt det veldig bra her og føler at det var rett tid for meg å bli fordi værende. Ingenting hjelper mer for egenutviklingen enn å spille hver uke i Premier League.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er glad for å være her og ser fram til å jobbe hardt for karrièren. Jobber man seg opp gjennom en klubb som Manchester United, så kan man bli der litt for lenge og jeg tror at dette var rett tidspunkt. Jeg har snakket med flere i gamet og de var enige med meg at det var riktig å signere for Burnley.

Forsvareren blir manager Dyches første signering dette kalenderåret og midtstopperen føler seg allerede hjemme i Lancashire, samtidig som han ser fram til å jobbe under Sean Dyche og hans veiledning.

– Jeg vet at manageren her kommer til å hjelpe meg og jeg har lært hver uke siden jeg ankom. Forhåpentligvis ser fansen at jeg gir alt hver uke og håper jeg har imponert så langt.  Jeg ser for meg forbedring her under sjefen og skjer det, så blir jeg en bedre spiller – jeg elsker å spille de store kampene mot de beste spillerne og det er ikke noe bedre enn det.

– Det var en flott dag for hele familien når jeg skrev under og alle var glade på mine vegne, de er alle Burnley-fans nå! Fokus nå er på QPR og bursdagen min på søndag ville gjøre en seier til den beste før-presangen, avsluttet Keane.