Keane signerer!

Burnley FC bekrefter idag at klubben har hentet Michael Keane fra Manchester United på permanent basis.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

U21-spilleren skrev under en 3-års avtale med klubben etter å ha imponert for de lilla- og lyseblå i løpet av låneoppholdet. Siden da har det blitt tolv kamper for forsvareren etter at Michael Duff ble skadet. Keane startet karrieren i United og fikk sin debut mot Andershot Town i 2011 og etter flere kamper i ligacupen ble det omsider første Premier League-debut mot Sunderland. Han har blitt kåret til beste spiller for reservene i 2012 etter at de vant reserveligaen i nord.

Det har blitt låneopphold hos Leicester City, Derby County og Blackburn Rovers.
På den internasjonale scene har det også blitt kamper for U19 og U21-laget som gikk til semifinalen i U19-mesterskapet i EM 2012.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael er en flink ung spiller og vi ser mye av utviklingen han har gjort og han har en fin flyt for øyeblikket. Vi er henrykte over hans ønske om å bli værende med oss, sa Dyche. Han har vært i Manchester United lenge, så han trengte å være sikker, men han har hatt en god tid her og det synes basert på måten han har prestert. 

– Han er fortsatt veldig ung og modnes som spiller, men har gjort en god jobb så langt. Jeg mener han har litt av alt, han er helt klart stor nok for det moderne spillet og kan spille, mest av alt føler jeg han har ekte ønske om å lære og forbedre. Vi har ett det med andre unge spillere her, som Danny Ings og Kieran Trippier, så han passer godt inn i gruppen av hvordan jeg mener unge spillere bør være, avsluttet sjefen.