Keeper Jon Stewart signerer for Burnley

Fjerde brikke har falt på plass for Eddie Howe og hans lilla- og lyseblå hær. Denne gang er det tidligere elev- og keeper fra Bournemouth; Jon Stewart som signerer en ettårig kontrakt med the Clarets. Manageren på sin side har høye forventninger til den unge og talentfulle keeperen. 

Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Cherries-keeperen har vært med Burnley under deres oppkjøring og fikk spilletid mot Bury, Torquay og Oldham – hvor han imponerte såpass at manager Howe valgte å sikre seg sisteskansen for sesongen som kommer.

Jeg kjenner Jon fra vår tid i Bournemouth og han er en veldig talentfull kar, røper manageren. Han er bare 22 år og basert på målvakt-potensiale har han mye tid foran seg og vi føler han er en keeper av stort potensiale, han har alle ferdighetene man trenger som keeper og man trenger ikke å se lenger enn hans størrelse og atletiske profil for å innse det.

– Han trenger å tilbringe litt tid med Billy Mercer (keeper-trener) på treningsfeltet hvor han må jobbe med sine svakheter og områder å forbedre – gjør han det, er han klubbens målvakt for fremtiden.

Man er alltid en skade unna å trenge en ny keeper. Vi er velsignet med to fantastiske målvakter, men jeg føler at det kommer en dag der vi trenger tre og det fungerer så mye bedre. Jeg må si at Jon passer i gruppen og jeg er takknemlig overfor Brian (Jensen) og Lee (Grant) som fikk han til å føle seg velkommen – de er sitt eget lille lag og de har alle hatt en strålende oppkjøring, avslutter manageren.