McCanns stolthet

Chris McCann forteller om sitt stolteste øyeblikk i karrieren som Burnley-spiller etter at han ble utnevnt som kaptein for the Clarets. 

24-åringen skal lede the Clarets i sesongens første kamp mot Watford på lørdag og midtbanespilleren som ankom Turf Moor i en alder av 16 år ser fram til utfordringen – hans største enn så lenge.

Foto: BurnleyFC.com

Det er en stor utfordring for meg, men jeg ser fram til det og kommer til å ta tak i det med begge hender, betrygger den ferske kapteinen. Det er en av de største høydepunktene i karrieren min, jeg starte på ungdomslaget som 16-åring og det var en stor oppnåelse for meg å bli tilbudt et to-årig stipend. Nå finner jeg meg seg som klubbkaptein, noe jeg aldri trodde kom til å skje så det er et stort steg. 

McCann har vært skadeplaget de siste to årene, hvor kneet har holdt han ute av spill i mesteparten av den beste perioden; Premier League-sesongen etter å ha fått sin debut på førstelaget som innbytter 13.august, 2005. Ting har forandret seg siden den gang, spesielt på spillersiden, men selv føler ikke McCann om noe paniske tilstander eller manglende forsterkninger.

I begynnelsen var det snakk om hvor det blir av spillere, så er det ikke så stor forskjell på laget egentlig fra året før – foruten Chris (Eagles) og Ty (Mears) – vi har hentet Ben Mee og Kieran Trippier begge fra (Manchester) City, begge utmerkede forsvarere, samtidig som vi har hentet Keith (Treacy) fra Preston, vi har gode spillere her og vi er i en sterk posisjon med et solid forsvar og en solid midtbane. Jay (Rodriguez) på topp er fantastisk og med Pato tilbake er det som en ny signering og alle kjemper om plassene.

Foto: BurnleyFC.com

Videre i intervjuet forteller McCann om sitt angivelige behov om støtte fra de eldre rekker, som Michael Duff, Brian Jensen og Wade Elliott som alle har et par år fler under huden og som alle besitter store mengder erfaring. Når kapteinen blir konfrontert med dette, svarer han dannet, ydmykt, men også bevisst:

Definitivt, understreker 24-åringen. Jeg kommer helt klart til å støtte meg på dem en – om ikke flere ganger – i løpet av året, det var litt overraskende for meg å bli utnevnt som kaptein, men for de andre tror jeg ikke det kom som noe sjokk og jeg tror at de så for seg hva som lå i kortene.

– De er også klare over at jeg kommer til å måtte lene meg på Duffy, Wade eller Brian i løpet av tiden som kommer og det er betryggende å vite at når det brenner som verst, har jeg alltid mulighet til å snakke med de erfarne spillere og rådslå meg med dem. 

Med sesongstarten kun få dager unna er allikevel McCann lite bekymret over konkurransen til rivalene og er føler at «de nye Clarets» har det som trengs til å kjempe blant de beste.

Jeg føler vi har en veldig god sjanse, forteller Howe. Foruten Leicester, som kaster seg etter alt og alle, så har sjefen hentet gode forsterkninger og vi ser fram til å starte. Vi har spilt mot verdig motstand (Sunderland), fikk vist hvor gode vi egentlig er og føler at vi er klare til Watford og klare til å ta tre poeng, avslutter Chris McCann.