Klasseforskjell

Eventyreren Johann Berg Gudmundsson mener the Clarets må omgruppere og sparke i gang etter nok et tøft resultat mot et topp-seks lag. Sjefen hyller motstanderen og sier det var kvaliteten på spillerne som er forskjellen på seier og tap. 

Foto: BurnleyFC.com

Chelsea var hensynsløse mot Burnley og smadret Lancashire 4-0 på eget gress, en uke etter 5-0-tapet for City. Burnley var med i kampen det første kvarteret, men når det først raknet så raknet det fullstendig. Et mål midtveis første omgang av Morata etterfulgt av Ross Barkley, Willian og innbytter Ruven Loftus-Cheek i annen omgang sørget for nok et trist resultat. Islendingen vil at laget ikke mister perspektivet og reiser kjerringa mot West Ham og Leicester City før landslagpausen i november.

– Topp-seks lagene er utrolige. Chelsea var veldig gode og Manchester City var veldig gode forrige uke, så det har vært noen tøffe uker for oss. Det er alltid vanskelig å spille mot de store gutta, man kan være heldig og få noe ut av kampen, men vi må glemme de kampene og se fremover mot de neste kampene som jeg mener vi kan vinne. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi trenger å omgruppere oss og prøve igjen til helgen. Vi gjorde det bra der forrige sesong og vi vil gjenta det. Alle kamper er veldig vanskelige, men jeg er sikker på at vi kommer til å få noen poeng i London denne uken. 

– Jeg vil si vi startet bra og var veldig gode de første 15-20 minuttene, men kvaliteten deres var for sterk. De er et topplag, de er utrolige med ballen og scoret noen fine mål. Når man spiller mot topplagene trenger man å score og man trenger å gjøre noe fordi man møter et lag som alltid kommer tilbake. Vi klarte det ikke og de scoret, og det ble tøft etter det. De har fantastiske spillere som kan endre kampen raskt og det skjedde også, avsluttet Gudmundsson.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren på sin side hyller Chelsea og deres stjernegalleri.

– Vi startet veldig bra, men måten de utnyttet en tabbe og scoret målet var utrolig. Det er det topplagene gjør. Så raskt de var frampå ble det veldig vanskelig. Selv med selvsikkerhet så vokste de og det forteller hvordan målene påvirker en kamp. Vi prøvde å holde oss i kampen, men så raskt de økte ledelsen ble det fryktelig vanskelig. Spesielt mot et lag med den kvaliteten de har. 

– De har fart, de har styrke og de kan blande spillet med toppspillere som koster enorme summer. Det meste må gå på skinner mot topplagene, en god prestasjon og håpet at de har en gjennomsnittlig kamp, i tillegg til dommeravgjørelsene. Det skjedde ikke og det er var en annen klasse. De spiller bra og sjansene de skapte slår deg på grunn av kvaliteten deres. 

Foto: BurnleyFC.com

– Man investerer ikke hundretalls millioner pund uten å få noe tilbake. Så for å toppe det hele setter dem utpå to verdensmestere fra benken, det sier litt om avstanden mellom oss. Vi må reflektere over kvaliteten i ligaen noen ganger og det er en egen liga i ligaen for lag som oss. 

– Vi prøvde å gi alt i disse kampene og spille fordi det er noe man må gjøre gjennom sesongen. Vi kunne ha satt oss bakpå og bokstavelig talt ikke kommet oss fremover, men sjansene for å bli beseiret er allikevel store. Vi kan lære noe av dette og det vi lærte var at vi kan være progressive til tider, spesielt tidlig i kampen. Men til syvende og sist så er deres teknikk og styrke seirende og det må vi gi dem all ære for. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var godt å se Robbie utpå der igjen og en hel kamp, selv om det ikke var planene. Vi håpet at han skulle få 70 minutter, men med skaden til Jack så han bli utpå der. Han kommer til å vokse og bli sterkere av det. Steven fikk også en full kamp så vi er fornøyd med det fordi vi trenger spillere i form og konkurranse om plassene, avsluttet sjefen.