Raknet fullstendig nok en gang

(Burnley 0-4 Chelsea): Burnley startet best, men gjestene var best i over en time og resultatet gjenspeilte det. Nok en gang taper Burnley i en 4-4-1-1/4-5-1-formasjon. Når skal sjefen skjønne at dette ikke er godt nok i lengden? Festningen Turf Moor er nå fritt vilt.

Burnley fikk tilbake Steven Defour og Robbie Brady i lagoppstillingen, mens Chelsea måtte klare seg uten stjernespiller Eden Hazard. Oppgjøret på Turf Moor startet med et offensivt Burnley-lag som var det bedre laget og skremte Londonerne med jevne mellomrom, men det var gjestene som skapte den første store sjansen. Ross Barkley sendte avgårde en salve som Morata (12′) berørte med en halv tå og tvang fram en kjemperedning fra Joe Hart.

Kampens andre større mulighet var signert Robbie Brady. Gudmundsson la inn fra kanten og tvang fram en klumsete redning fra Kepa. Kula trillet i føttene på Brady (16′) som klinket til, men sendte ballen like utenfor mål. Stjernegalleriet vartet opp med godt spill og et mål var i luften når Willian (21») ballen i stolpen. Minuttet senere ble det en realitet. Jeff Hendrick mistet ballen på egen banehalvdel og Ross Barkley sender en fin stikker til Alvaro Morata som ikke gjør noen feil og sender Chelsea i føringen. 0-1 på Turf Moor i det 22.minutt.

Gjestene ble det bedre laget og så mer til ballen. Pedro ble skadet like før halvtimen og ble erstattet av unge Ruben Loftus-Cheek. En liten fordel ved dette byttet var at Loftus-Cheek ikke er en naturlig kantspiller. Morata (38′ og 41′) kunne ha økt ledelsen mot slutten av omgangen, men enten var sideveggen eller Joe Hart i veien. Morata prøvde å spille til seg en liten Oscar i det 43.minutt, noe som irriterte James Tarkowski grønn og det ble ampert på Turf Moor. Det endte med gult kort til begge.

Minuttet senere får Willian det gule kortet for å ha utfordret Morata-nominasjonen til Oscar, også han for skuespill i feltet. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter uten at det skjedde noe mer på Turf Moor. Annen omgang startet med et gult kort til Jeff Hendrick etter en sen (og unødvendig) takling på Rüdriger. Det fulgte opp med underholdning på Turf Moor og i det kampen nærmet seg timen var det nesten samme fremgangsmåte som i første omgang. Bare med andre navn.

Et Chelsea-angrep av Morata ble lagt inn i feltet og Willian (56′) brente en stor mulighet. Kort tid senere var gjestene i angrep igjen og denne gang var det N’Golo Kante som fant Ross Barkley (57′), sistnevnte sendte et hardt langskudd mot mål og kunne juble over 2-0 til gjestene! Her må det oppriktig stilles spørsmål ved Joe Harts prestasjon mellom stengene.

Det gikk fra vondt til verre fem minutter senere og nok en gang må det stilles spørsmål ved Joe Hart. Willian fikk kula på kanten og jogget litt fremover, før han tok fart og fosset langs 16-meteren og sendte avgårde en salve som gikk i det lengste krysset. 3-0 til Chelsea i det 63.minutt.

Jack Cork på dro seg en smell i duell med Ross Barkley, en unødvendig duell og ble erstattet at Ashley Westwood. Samtidig ble Morata erstattet med Giroud. Wood (76′) prøvde seg på en redusering, men det forsøket var for svakt og keeper Kepa hadde ingen problemer med å plukke opp kula. Like etterpå var Giroud (77′) skremmende nære 4-0. Loftus-Cheek (86′) og Berg Gudmundsson (88′) prøvde seg mot slutten av kampen.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse var Giroud (90+1) utrolig nære 4-0, en traff tverrleggeren. Det ble hjørnespark og Willian la inn. Litt klabb og babb i feltet og ballen havnet hos innbytter Ruben Loftus-Cheek (90+2) som sto umarkert i 16-meteren og satte enkelt inn 4-0.

Burnley fungerte bedre den siste halvtimen når laget spilte i 4-4-2. Selv om midtbanemotor Cork var ute så fikk de til mer. Når skal manager Dyche skjønne at 4-4-1-1 eller 4-5-1 ikke fungerer? Virker demotiverende å benytte en formasjon ment for skadebegrensning når man snakker om offensivt spill og ville vinne kamper..

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson, Defour, Hendrick (Barnes 64), Cork (Westwood 73), Brady, Vokes (Wood 59)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Westwood, Barnes, Vydra, Wood
Gult Kort: Tarkowski 43, Hendrick 47, Brady 60, Berg Gudmundsson 63

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Rüdriger, Luiz, Alonso, Kante, Jorginho (Fabregas 78), Barkley, Willian, Morata (Giroud 73), Pedro (Loftus-Cheek 30)
Innbyttere: Caballero, Cahill, Zappacosta, Fabregas, Kovacic, Loftus-Cheek, Giroud
Gult kort: Morata 43, Willian 44