Neste: Chelsea

Bilde: Adam Haworth

Sarris kommer til Turf Moor etter en meget solid sesongstart. Kun Liverpool og Manchester City har plukket flere poeng enn den sigarettyggende italienerens lag. 

 

 

 

Sist London-klubben stod på motsatt banehalvdel gikk de blå seirende ut av kampen. Det markerte slutten på en fem kamper sterk seiersrekke for Clarets. Det var helt mot slutten av forrige sesong og Burnley var allerede veldig nære spill på kontinentet. Til nå denne sesongen har det ikke luktet Europa League av Sean Dyche sine hardtjobbende menn. Det kan snus mot Chelsea, men det er heller tvilsomt når man ser sist helgs resultat

Foto: BurnleyFC.com

0-5 for Manchester City gir ikke positive indikasjoner på Burnley sin form. Det skal sies at alle kan knuses av Pep Guardiolas menn, men fem i sekken er tungt. Chelsea på sin side berget akkurat uavgjort mot middelhavsfarerne Manchester United på Stanford Bridge. Dermed kan man håpe David Luiz og co fortsetter en heller dårlig formutvikling. På de siste fire kampene har de nemlig kun én trepoenger i Premier League.

Før kampen meldes det fra flere pålitelige medier at Brady kan ta plassen til en halvskadet Aron Lennon. I tillegg nærmer stadig Ben Gibson seg skadefri tilstand. Nick Pope er fortsatt et stykke unna, mens Stephen Ward antagelig ikke rekker kampen grunnet en kneskade. Den kanskje mest glederlige nyheten på skadefronten er at lagets belgiske midtbanestjerne Steven Defour er helt skadefri, og klar til å starte.

Foto: BurnleyFC.com

Chelsea på sin side kan måtte klare seg uten sin belgiske superstjerne Eden Hazard. Toppscoreren har kanskje vært Premier Leagues beste spiller til nå denne sesongen, og vil i høyeste grad bli savnet for bortelaget. I tillegg skal Ampadu og van Ginkel være ute, uten at det skal ha stort å si.

Et minneverdig oppgjør som dukker opp når man tenker på Chelsea er selvfølgelig fra første runde i forrige sesong. Et tidlig rødt kort på Cahill satte fyr i Burnleyleieren. Plutselig hadde Vokes putta to, og Ward knallet inn én volleykanon fra nesten død vinkel. I tilnærmet sjokktilstand gikk Burnley til pause med 0-3 på Stanford Bridge. Chelsea kom flygende ut fra startblokkene i andre omgang, og anført av nysignerte Morata tok de tak. Først stupte spanjolen inn 1-3.

Foto: BurnleyFC.com

Men litt senere bestemte Fabregas seg for å gi bortelaget en hjelpende hånd da han pådro seg sitt andre gule. Til tross for dette fortsatte stormløpet mot Tom Heaton sin ende. Morata stusset Luiz gjennom med nevnte Heaton og midtstopperen dunket ballen inn mellom beina på sisteskansen. Etter dette ble skuldrene høye på Sean Dyches menn. Etter Brady smalt et frispark i stolpen og headet like utenfor fra to meter kom Chelsea med et siste åndedrag. Men heroisk innsats fra hele laget sørget for at 2-3 holdt kampen ut, og en kjempesesong kunne starte.

Sist lagene møttes ga Kevin Long Chelsea ledelsen med et selvmål, men etter Gudmundsson dunket et skudd via hælen til Barnes stod det 1-1. Dessverre tok det ikke lange tiden før Moses åpnet Burnleyforsvaret og smalt inn 1-2, som holdt seg kampen ut.

Det hadde smakt umåtelig godt med tre poeng mot et Chelsea som ennå ikke har tapt denne sesongen. Kanskje Brady gjør som han gjorde i sin første hjemmekamp i Burnley-trøya som også var mot Chelsea? Den gang curla han et frispark opp i vinkelen og sikra 1-1.