Kliniske i sesongens første borteseier

(Watford 0-3 Burnley): Watford var det bedre laget i første omgang og ville mest, men klarte ikke å utfordre bryte ned Burnley-forsvaret. I annen omgang sendte Chris Wood gjestene i vill jubel. Watford forsøkte flere ganger, men mål av Barnes og Tarkowski mot slutten av annen omgang sørget for at Burnley sikret sesongens første borteseier.

Burnley stilte med et uendret mannskap fra forrige runde, mens Watford håpet å kunne videreføre deres nye løft med managerbytte og et godt resultat i forrige runde.

The Clarets har ikke imponert på bortebane denne sesongen og manager Dyche håpet å kunne snu trenden mot sin tidligere arbeidsgiver – som på sin side har hatt sport med managerbytter siden Dyche dro fra Vicarage Road. Hjemmelaget startet friskt og var et farligste laget innledningsvis, mens Burnley virket å være best uten ball.

Kampens første gode mulighet kom i det 9.minutt, men et strålende forsvarsarbeid av Jack Cork sørget for at Holebas’ innlegg aldri nådde Doucoure i farlig posisjon. På motsatt side var Dwight McNeill som alltid en farlig mann, men innleggene var ikke presise nok. Kampens første store mulighet var signert Gerard Deulofeu (16′), men spissen klarte ikke å overliste Nick Pope som leverte en solid redning.

The Clarets begynte å flekke tenner etterhvert som omgangen, men klarte ikke å gi Watford nevneverdig trøbbel foran mål. Begge lag sine forsvarsrekker gjorde en god jobb og førsteinntrykket var at dette ikke kom til å bli noen målfest i utkant-London. Craig Dawson ble første spiller som trengte behandling etter et møte med Barnes og Tarkowki. Klarte heldigvis å komme seg på bena igjen og fortsette.

Watford fulgte opp med en offensiv og var farlige uten å utfordre. Mot slutten av omgangen var Craig Dawson nok en gang liggende nede for telling. Denne gang brukte støtteapparatet litt lenger tid og Dawson måtte av banen. VAR var inne i bildet for å undersøke om Ben Mee muligens hadde brukt hånda på ballen, men den digitale dommerteknologien fant ingen antydning til håndbruk.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og hjemmelaget forsøkte på en sluttspurt. I det siste tilleggsminuttet måtte Tarkowski klippe ned Deulofeu og gi hjemmelaget et frispark like utenfor 16.meteren. Det ble et frispark som samme mann ville ta og tvang fram en god redning av Pope før dommeren sendte lagene i garderoben

Annen omgang startet i samme spor som første med et offensivt Watford. The Hornets vartet opp med et par hjørnespark på rappen, men klarte ikke skape stort. I det 51.minutt ble Burnley tildelt hjørnespark to hjørnespark etter hverandre. Westwood la inn det andre og kula fløy mot dødlinjen av feltet, James Tarkowski sendte kula innover og fant Chris Wood. Spissen vartet opp med et herlig blanding av lobb, skudd og volley, og sendte kula i retning det bakerste hjørnet. 1-0 til Burnley i det 53.minutt!

Watford svarte med å vrake Gray og sendte utpå Troy Deeney. Innbytteren forsøkte seg ganske umiddelbart på et skuddforsøk, men sendte ballen himmelhøyt over. Westood pådro seg sitt femte gule denne sesongen for en takling og var farlig nære å snakke på seg et kort til. Watford fortsatte å skape problemer for the Clarets, men Jeff Hendrick var fryktelig nære å slå pusten ut av de gule og svarte i det 64.minutt. Ben Foster måtte varte opp med en kjemperedning.

Holebas (68′) kunne ha utlignet midtveis i annen omgang etter et utmerket forarbeid. Skuddet derimot var skuffende og rett på Pope. Med kvarteret igjen ble målscorer Wood erstattet med Rodriguez. Minutter senere var Dwight McNeill nede for telling etter en duell med Doucoure – verdig gult kort, men det var ikke dommeren enig i. Heldigvis gikk det bra med Dwight og kunne fortsette kampen etter litt behandling.

Rodriguez (78) fikk en hinsides mulighet til å sette inn 2-0 etter å ha slått keeper Foster og sendte en lobb mot målet. Ballen traff tverrleggeren og spratt ut! I det 80.minutt ble Barnes regelrett klippet ned i feltet av Holebas uten noen form for kontakt med ballen. VAR var i bildet og Burnley ble tildelt straffe. Ashley Barnes plasserte ballen på prikken, ventet til fløyta gikk,tok løpefart og sendte ballen til venstre. Foster var på ballen og fikk noen fingre på ballen, men kunne ikke hindre at ballen gikk i mål. 2-0 til Burnley!

Det skulle gå fra vondt til verre for Watford. Hjemmelaget sikret et frispark i det 88.minutt og Westwood sendte mot feltet. Forsøket til Barnes ble hindret havnet hos James Tarkowski som trente to forsøk mot Foster. Første skudd ble reddet, men returen var vanskeligere. 3-0 til Burnley! Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter uten at det endret på resultatet.

Watford: Foster, Mariappa, Dawson (Masina 45), Cathcart, Kiko, Doucoure, Capoue, Holebas, Hughes, Deulofeu, Gray (Deeney 55)
Innbyttere: Gomes, Foulquier, Masina, Chalobah, Dele-Bashiru, Sarr, Deeney

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick, Cork, Westwood, Barnes, Wood (Rodriguez 75)
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Pieters, Brady, Lennon, Rodriguez
Gule kort: Mee 30, Tarkowski 45+5, Westwood 60

Dommer: Paul Tierney