– Vi fant de riktige øyeblikkene

Manager Dyche hyllet lagets motstandsdyktighet etter at Lancashire-laget leverte en svak første omgang, men klarte å dra i land en sterk første borteseier denne sesongen. Nick Pope høstet ros for sin bruk av hanskene i dette oppgjøret.

Burnley spilte på ingen måte bra i første omgang når de møtte et Watford-lag som har slitt denne sesongen og ikke ønsket å skrive seg i egne historiebøker med elleve hjemmekamper uten seier. Det var ikke den mest underholdende første omgangen noen av lagene hadde levert, men etter sidebytte ble det andre boller. Chris Wood åpnet målkontoen på Vicarage Road tidlig i annen omgang og etter noen forsøk på av begge lag, sørget Barnes for et straffemål. James Tarkowski sørget for å sette spikeren i kisten mot slutten av kampen. Det endte med en sterk 3-0-seier.

Det var en dårlig første omgang fra oss. Vi var langt unna der vi burde være, fikk aldri grep om kampen og det var forsvaret og motstandsdyktighet som holdt oss i kampen. Det er en veldig viktig egenskap å ha og jeg verdsetter det. Det er lite sannsynlig at vi kommer til å dominere gjennom 90 minutter i Premier League, men når det først skjer så må man levere det grunnleggende og den mindre fine delen av spillet.

Vi måtte gjøre det for å holde oss i kampen og det var ingen skarpe ord i pausen. De er en smart gruppe spillere som har vært i denne ligaen stund og var klare over at det ikke kom til å bli noen skarpe ord, men denne ligaen skylder deg ingenting. Man må gå utpå der og presse fremover, ta kampen i egne hender og vi ventet på at kampen skulle gå i vårt favør i første omgang.

Annen omgang var vi bedre, leverte en mer klarsinnet prestasjon og fikk lønn for strevet. Vi fikk det første målet som roet oss ned litt og var i en sterk posisjon når det andre – en straffe – fant nettet. Til syvende og sist vil jeg ikke påstå at det var en 3-0 kamp, men vi tar det gledelig.

Sjefen ba om en reaksjon fra spillerne etter deres forrige bortetap (Sheffield United) og en 3-0 for andre kamp på rad var den perfekte respons.

Det har vært vanskelig å score i Premier League de senere årene og ser man tilbake fra julen i fjor til nå, så er scoringstatistikken vår veldig sterk. Det er deres sterke side, men det avhenger til syvende og sist av spillerens ferdigheter til å utnytte de sjansene og det har vi gjort nok en gang. Vi har bare hatt en dårlig kamp og det var mot Sheffield United, noe vi sa at var en glipp.

Jeg mener vi reagerte veldig bra og det vi har levert de to siste kampene har vært veldig viktig. Prinsippene vi har bygget her over tid var synlige og selv i første omgang når vi ikke var oss selv, men det gjaldt å være med i kampen. Vi fulgte opp og viste vi kunne forbedres. Vi fant de riktige øyeblikkene og det er alt det dreier seg om.

Men jeg må legge til at jeg mener Nick Pope var fantastisk. Det var et par redninger man forventet han kom til å redde, men hans helhetlige spill, håndtering, pasninger og ferdighet til å rydde opp var førsteklasse. Han utvikler seg hele tiden og lærer fortløpende, noe vi nyter å være vitne til, sa Dyche.

Pope på sin side hyllet lagånden i troppen som sørget for at seieren sendte the Clarets opp til en sjette plass. Oppgjøret var Pope sin femte kamp uten baklengs og Burnleys første borteseier siden januar.

Man kommer til å gå gjennom vanskelige perioder i løpet av en sesong og det går ikke an å spille utmerket hver uke. Så det å slå tilbake og reagere slik vi gjorde, og levere to slike prestasjoner er veldig gledelig. Sheffield United var en ripe i lakken denne sesongen, men måten vi reagerte på med to 3-0-seire er veldig topp av guttene. Vinner man kamper etter hverandre så gir det laget et løft som gir en god følelse i laget. Vi tok det til oss og når man går gjennom vriene perioder, så trenger man det samholdet.

Det er en viktig del av hvordan vi er, hvem vi er og karakteren er en av våre styrker. Vi har bygget et momentum som er vanskelig å holde på i Premier League. Det ville være herlig å holde på det og ta det inn i neste uke med en ny seier, forhåpentligvis.

På et personlig plan er jeg henrykt over å ha kommet inn i varmet på landslaget med en fullverdig debut, for så avslutte uken slik vi gjorde. Vi måtte stå imot i første omgang og det var nok ikke den beste omgangen vi har levert denne sesongen, men det er nøkkelen spesielt på bortebane. Å holde seg i kampen, skape sjanser og rette ting opp i annen omgang slik vi gjorde.

I alle Premier League-kamper er det viktig med det første målet. Å holde ut og bygge opp prestasjonen fra et solid forsvar er nøkkelen. Vi har virket truende denne sesongen og det er ikke første gang vi har scoret tre mål og holdt det stramt bakover. Vi vet at det alltid vil dukke opp en mulighet til å score mål, sa Pope.