Knask fra Turf Moor

Med øynene rettet på det internasjonale arene og landslagsspill på agendaen, er det naturlig nok lite informasjon fra Lancashire og Championship. Litt har det derimot skjedd på Turf Moor og her en liten oppdatering.

Steve Davis
Crewe Alexandra-manageren var blant mange ansett å være den perfekte arvtageren etter Eddie Howe. Davis innrømmer at han var på intervju med Burnley-styret, men kun for erfaringens del og ikke med intensjon om å ta over det ledige setet.

Jeg ble spurt på et møte om jeg var på intervjuet med Burnley og svarte «ja». Jeg var der etter at jeg hadde fått lov av klubben (Crewe), det fant ikke sted i Burnley, men i Stoke og jeg dro dit for erfaringens del. Jeg hadde aldri vært på et slikt intervju og ønsket erfaringen av å sitte på motsatt side av tre personer som snakker om hva de forventer og deres planer. Det var bra og jeg likte erfaringen, sa Davis.

Foto: BurnleyFC.com

Ungdommen
«The Young Clarets» som gjorde imponerende fremskritt under Terry Pashley ifjor, tapte sin siste kamp mot Wallsalls U18, 2-3 i Youth Alliance League Cup. De kommende talentene møter derimot selveste Manchester Uniteds U18 i FA Youth Cup, hvor de nådde langt ifjor. Kampen spilles 7.desember på Old Trafford.

Internasjonale arena
Ettersom fokuset har vært på landslagene denne uken, fikk Danny Lafferty sin andre kamp for Nord Irland i midtuken der det ble sterke 90 minutter for backen. Dessverre klarte ikke «Laffs» å sikre tre poeng for Martin O’Neills mannskap som kun klarte ett poeng mot Aserbajdsjan.

Foto: BurnleyFC.com

New Zealandske Cameron Howieson fikk også vist seg fram på det internasjonale arena mot Kina i et kvarter, også der endte det med poengdeling.

Charlie Austin
Det er vanskelig å kunne skrive noe som helst om Burnley uten å ha med noe rundt Charlie Austin. Toppscoreren er blant de nominerte til månedens spiller i nPower Championship i oktober, som også består av George Boyd (angrep, Peterborough) og Grant Hanley (forsvar, Blackburn). Vinneren blir utnevt denne fredagen.

Kontrakter
Flere spillere nærmer seg sitt siste kontraktsår og det er noe manager Dyche ønsker å adressere. Toppscorer Charlie Austin,  Lee Grant, Michael Duff, Chris McCann, Ross Wallace, Dean Marney, Martin Paterson, Brian Jensen og Kevin Long er disse og sjefen håper å kunne starte kontraktsforhandlinger i nær fremtid – Austin er følgelig prioriteten.

– Jeg kommer til å se på Charlies kontraktsituasjon, men jeg kommer til å gjøre det med alle spillerne, ikke bare Charlie. Det er tosidig, man ønsker å være i en klubb der andre ønsker spillerne dine, f.eks ønsker mange spillere fra Manchester United siden de er markedsledende. Vi ønsker å bli ansett slik – at andre ønsker spillerne våre, for det betyr at spillerne gjør det bra. På den andre siden vil man ikke miste egne spillere, men slik er bransjen, sa Dyche.