Kontrakt og nominasjoner

Keeper Anders Lindegaard trives så mye på Turf Moor at han like så greit forlenger med the Clarets og blir til neste sommer. Samtidig har the Clarets siste form blitt lagt merke til, noe som fører til at Sean Dyche, Ashley Barnes og Chris Wood er nominerte i sine respektive kåringer. Videre har Oliver Younger skrevet under sin første proff-kontrakt med Burnley.

Foto. BurnleyFC.com

Clarets-keeper Anders Lindegaard ble hentet i september ifjor, men trives så godt på Turf Moor at dansen velger å forlenge oppholdet i Lancashire. Den tidligere Manchester United-spilleren har til gode å vokte buret for Burnley denne sesongen takket være Nick Popes gode form, men har tydeligvis imponert trenerapparatet til Sean Dyche tilstrekkelig til å bli belønnet med en ny- og forlenget kontrakt.

 

– Jeg er veldig glad. Det har vært målet mitt helt siden jeg kom hit for over en sesong siden. Jeg har virkelig kost meg og nyter å jobbe med lagkameratene, trenerstaben og alt ved klubben. Det er et godt og morsomt sted å være, det er helt klart noe som pågår jeg og det er fint å være en del av det. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil ikke under-snakke ferdighetene vi har i laget og vet at Burnley er en liten klubb i Premier League hvor finansene ikke så sterke som i mange andre klubber, men jeg vet at vi har mye kvalitet i laget. Det er ikke et godt lag bare fordi vi har sterke karakterer eller fordi vi fant litt magi ett eller annet sted. Det er snakk om kvalitet og jeg tror ikke det er kun for en sesong, med mindre klubben bytter ut ti spillere i løpet av sommeren, noe som antageligvis ikke vil skje. 

– Jeg ser for meg at dette kommer til å fortsette de neste årene fordi vi har en base med hardt-arbeidende kvalitet og jeg ser et godt fundament i Burnley som vil etablere seg som en Premier League-klubb. På og utenfor banen føler jeg en rolle mer enn bare å sitte på benken hver helg og være i beredskap. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er snakk om treningene og det som skjer i garderoben og være en del av klubben. Billy (Mercer) setter et stort preg på det, han gjennomfører tingene veldig bra og bidrar med å skape et godt miljø for mennesker å blomstre, ikke bare som personer, men som profesjonelle. Det er en fantastisk keeper-avdeling her og konkurransen er veldig stor. Det er veldig støttende, noe som er uvanlig blant keeper-avdelingene, men det er en ekstraordinært god gruppe. 

– Jeg har sett høy konkurranse i United tidligere, men her er det fire keepere på et høyt nivå og det har jeg ikke sett før Det er en veldig interessant situasjon det som kommer til å skje mot slutten av sesongen og neste sesong. Jeg har ikke så mange motargumentasjoner for at Popey skal spille, han har gjort det fantastisk og jeg mener an er en av de beste keeperne i Premier League. Jeg har jobbet med og sett topp-keepere i andre klubber og han er helt klart blant dem. Det han gjør på en lørdag er ingen tilfeldighet fordi han gjør det hver dag på trening så all hans suksess er vel fortjent, avsluttet Lindegaard.

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen var også veldig fornøyd med å ha sikret seg videre tjeneste til Lindegaard.

– Anders ble hentet utifra en situasjon der vi tenkte at vi trengte forsterkninger, men han har gjort det godt med oss. Han har stortrivdes med oss i løpet av tiden her og vi ønsker å styrke det. Det er viktig over hele linjen. Han er veldig erfaren og jeg tror hans del er å fortsette å presse de andre keeperne. Legz (Adam Legdzins) er her også, Tom er mer eller mindre tilbake for fullt og Popey har gjort det så bra. Vi ønsker å styre alle våre områder og keeper-avdelingen er en del av det, sa sjefen.

Lindegaard er ikke den eneste som har blitt tilbud en kontrakt og takket ja. Oliver Younger er de unge Clarets siste tilskudd etter at 18-åringen skrev under på sin første proff-kontrakt med Burnley. Midtstopperen skriver under på en to-års kontrakt med opsjon på et tredje år.

Foto: BurnleyFC.com

Younger ble kåret til Årets unge spiller i Burnley forrige sesong og har utviklet seg til å være fast inventar på Michael Duffs U23-lag.

– Han fortjener de to årene og en sjanse til å utvikle seg ytterligere. Han en en U18-spiller som har figurert for U23-laget denne sesongen og tatt opp sporet fra forrige sesong. Han har ikke hvilt på laurbærene, men jobbet hardt og har nå fått muligheten sin. Det er opp til han å prøve å forme det til en suksessrik karrière her, forklarte Duff.

Hovedpersonen selv anser det som en drøm gått i oppfyllelse.

– Jeg har vært her siden en liten gutt, så det er en drøm. Etter å ha gått gjennom akademiet ser man forskjellene og kravene som stilles til det å være en profesjonell og det er noe jeg ser fram til. Jeg har blitt bedre fysisk, teknisk og taktisk og vil fortsette med det, forhåpentligvis kan jeg posisjonere meg til en fast plass på U23-laget og kanskje gå ut på lån i noen år, få noe førstelags-erfaring og ta det derfra. Drømmen min etter å ha kommet gjennom akademiet er å komme meg inn på førstelaget og forhåpentligvis ha en karrière på det beste nivået jeg kan, sa Younger.

Burnley har tre strake seire etter å ha gått tolv kamper uten seier, men allikevel i løpet av den tiden holdt fast på 7.plassen og kun tapt fem (seks hvis man tar med liga-kampen mot Manchester City). Etter en lei periode snudde det omsider, kanskje takket være Aaron Lennon eller kanskje takket være en friskmeldt Chris Wood, men ni poeng av ni mulige har det blitt.

Og de nominerte er:

Foto: BurnleyFC.com

Ashley Barnes og månedens mål for sitt fenomenale saksespark som sendte Burnley i føringen mot West Bromwich.
Stem på Barnes’ perle her.

Chris Wood og månedens spiller. Fra skadet og savnet til folkehelt i Lancashire i løpet av tre kamper.
Stem på Wood her.

Sean Dyche som månedens manager. Trenger vel ingen forklaring, men Clarets-manageren har gjort underverker på Turf Moor de siste fem årene og en slik utmerkelse er på sin plass.
Stem fram Dyche her. (facebook)