Kvalitetsforskjell i London

(Arsenal 3-1 Burnley): Lagene bød på underholdning i London, men det var Arsenal som trakk det lengste strået og dro i land tre poeng på eget gress som måtte avslutte med to mann.

For første gang siden opprykket til Premier League sendte Kompany samme mannskap utpå banen som i forrige kamp. Et positivt signal til spillerne som hadde en god kamp forrige runde selv om resultatet ikke gikk i deres favør.

Hjemmelaget startet offensivt og var de første til å sikre både hjørnespark og halvsjanse av Gabriel (5′). Burnley fikk til stadig mer og Amdouni (7′) tvang fram en sterk redning hos Raya. Det ble hjørnespark på begge fronter, men leveransene ikke var mye å skryte av.

Saka (20′) sto bak kampens første store målsjanse, men Trafford vartet opp med en strålende redning. Midtveis i omgangen fikk hjemmelaget stadig mer grep om kampen og stadig mer av spillet foregikk på Burnley sin banehalvdel. Rodriguez (27′ og 31′), Havertz (29′), Berg Gudmundsson (30′) og Trossard (35′) forsøkte seg. Utfallet ble solide redninger fra begge lags keepere.

I det klokken viste 45 spilte minutter ble ballen lagt inn i feltet som fant Saka, sistnevnte stusset ballen videre til Leandro Trossard som klarte å nikke ballen i nettet og sendte hjemmelaget i føringen. I samme momentet traff Trossard stolpen i duell med Trafford og ble liggende nede. Det ene tilleggsminuttet og vel så det gikk til behandling før dommeren sendte lagene i garderoben.

Etter sidebytte ble det moro på Emirates. Spennende spill og i det 53.minutt fikk Burnley lønn for strevet sitt. Etter at ballen var innom halve laget, kranglet Koleosho seg fram til feltet og fikk lagt inn. Der ble ballen klarert og falt rett i bena på Josh Brownhill som klinket til og fikk ballen i nettet bal Raya! Ballen traff noen på veien og endret retning. VAR kom inn i bildet, dommeren gikk bort for å sjekke, men så ingen uregelmessigheter. Dermed sto det 1-1!

Martinelli (56′) tvang fram en sterk redning fra Trafford som måtte gi hjørnespark. Trossard la inn fra flagget og fant William Saliba i feltet som stanget ballen i nettet. 2-1 i det 57.minutt.

Rice (67′) skremte the Clarets med en god mulighet. Etter noen minutter med litt manglende kreativitet ble Arsenal tildelt hjørnespark. Den ble klarert og havnet hos Oleksandr Zintsjenko som klinket ballen i nettet og 3-1 i det 73.minutt.

Ti minutter før pause sendte begge lag utpå friske bein. I det 82.minutt var Fabio Vieira for sen i en duell mot Josh Brownhill og ble vist et direkte rødt kort til portugiseren. Brownhill ble byttet ut kort tid senere og Burnley satte inn siste innspurt mot Arsenal med ti mann.

Det ble noen frispark og hjørnespark for the Clarets avslutningsvis før dommeren la til seks tilleggsminutter. Det ble en noen frispark og en mulighet for Odobert (90+6′) og sko i ansiktet på Rice før dommeren valgte å blåse av oppgjøret i London.

Arsenal: Raya, Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zintsjenko, Havertz (Vieira 58), Jorginho, Rice (Elneny 90+9), Saka (Nelseon 80), Trossard (Nkeitah 80), Martinelli (Kiwior 89)
Innbyttere: Ramsdale, Kiwior, Walters, Elneny, Ibrahim, Vieira, Nelson, Nkeitah, Sagoe
Rødt kort: Vieira 82

Burnley: Trafford, Vitinho (Odobert 87), O’Shea, Beyer, Taylor, Berg Gudmundsson, Berge, Brownhill (Obafemi 84), Koleosho (Bruun Larsen 79), Rodriguez, Amdouni (Ramsey 79)
Innbyttere: Vigouroux, Delcroix, Roberts, Cullen, Odobert, Ramsey, Redmond, Bruun Larsen, Obafemi
Gule kort: Berg Gudmundsson 90+3