Lafferty: – Ivrig etter å vise meg fram

Foto: BurnleyFC.com

Klubbens siste signering, Danny Lafferty, har som mål om å vise seg fram på Turf Moor og bevise for alle at han er god nok for Burnley etter at et vellykket låneopphold endte med en permanent overgang fra den irske ligaen.

Venstrebacken har blitt inspirert av tidligere lagkamerat James McClean, hvis talenter ble lagt merke til og i august ifjor havnet vingen på Stadium of Light. £350.000-overgangen vakte ikke mye oppsikt grunnet pengesummen og 22-åringens første periode var ingen dans på roser under Steve Bruce, men fikk fart under Martin O’Neill som nå har benyttet seg av vingen syv ganger.

Slikt er inspirerende for unge Lafferty og etter å ha sett hva hans venn har oppnådd i den engelske ligaen, ønsker den ferske Burnleys nummer 3 å vise at han også kan gjøre det bra i England. Den unge iren ankommer Turf Moor som har en lang og god tradisjon med irer der Alex Elder, legenden Jimmy McIlroy og nåværende kaptein Chris McCann alle har sine ætter fra Irland.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg tenger på det, sa han. James var en av mine beste venner, så det inspirerer meg. Etter å ha spilt med han så lenge, sett hva slags nivå han er på og spiller i Premier League der han flyr høyt – for meg til å føle at jeg ikke er langt unna og det gir meg påskudd til å fortsette. 

Burnley har en rik tradisjon med irske fotballspillere, personlig ønsker jeg å gjøre det så bra jeg kan og i det korte løp bryte gjennom og bli en del av managerens planer. Det er tøft å komme seg ut av Irland, men heldigvis kom sjansen som jeg tok imot med begge hender og nå ønsker jeg å gjøre det meste ut av det. 

Foto: BurnleyFC.com

Venstreback-plassen har i dag vært en posisjon Ben Mee har stadfestet som sin egen etter at Brian Easton ikke har klart å overbevise og behov for en ren venstreback har vært der helt siden Danny Fox ble solgt til Southampton i sommer. Etter at Tyrone Mears og Chris Eagles forlot Burnley til fordel for Bolton, var mange bekymret for hvordan det skulle gå med the Clarets, men manager Howe hentet inn Kieran Trippier fra Manchester City og Junior Stanislas fra West Ham og resten er historie. Både Fox og Lafferty har forhistorie fra Celtic og nysigneringen fra Derry City føler at han har det som trengs for å fylle skoene etter Fox.

Foto: Burnley Express

Jeg var der når Tony Mowbray hentet Danny. Han er en ordentlig og ryddig venstreback med en utmerket venstrefot som også liker å komme seg fremover. Jeg antar at det er en del likheter med meg, vi er begge moderne backer og man må være dynamisk og atletisk for å komme seg fremover som gjør at vi er like på et par områder. 

Det var trist å forlate Celtic etter å ha vært der i fire år, men det kom til et punkt der jeg innså at jeg trengte å spille førstelagsfotball og trengte å komme meg ut og begynne å spille der Derry City ga meg den muligheten. 

Foto: BurnleyFC.com

Manageren har investert mye i unge spillere og hans spillestil passer min type fotball, så det var ikke noe å tenke på. Det var en drømmeovergang for meg å komme hit og få muligheten til å spille på dette nivået.

– Jeg kom hit med en mindre skade så jeg ikke helt trent med guttene enda, men jeg funnet meg til rette og blitt tatt godt i mot. Nå ønsker jeg å komme meg i form igjen og starte på treningen i løpet av de nærmeste dagene.

Kanskje jeg klarer å bryte meg gjennom på førstelaget. For øyeblikket er vi i god form, så det kommer til å være enda vanskeligere for meg å bryte gjennom for det er mange gode spillere her. Den bakre firer har vært utmerket de siste kampene og sluppet inn et fåtall mål, så man kan ikke forvente å dukke opp her gå rett inn i laguttaket, avsluttet Lafferty.